vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Fost director regional CFR Călători: Preoteasa distruge compania după modelul CFR Marfă

Dumitru Anchidin, unul dintre criticii declarați ai actualului director general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a remis miercuri o scrisoare deschisă în care își exprimă temerile privind soarta companiei de călători.

El spune că în actualul ritm, soarta CFR Călători va fi identică cu cea a CFR Marfă, companie care a fost condusă tot de Traian Preoteasa. Anchidin afirmă că după ce s-a dezbărat de angajați, CFR Marfă face angajări. La fel procedează și Traian Preoteasa care se pregătește să desființeze sute de posturi în exploatare, în pofida unei creșteri de 50% a cererii de transport feroviar de persoane în următorii ani.

CFR Călători ar trebui să facă un inventar al locomotivelor funcționale, al pieselor de schimb necesare, nu să apeleze la restrângeri de personal și de activitate.

Scrisoarea este adresată președintelui Klaus Iohannis, președintelui Senatului, Alina Gorghiu (interimar), președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, parlamentarilor, premierului Nicolae Ciucă, ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Redăm aici integral scrisoarea trimisă de Anchidin. Acesta a mai adoptat poziții extrem de critice la adresa lui Traian Preoteasa, urmate uneori de răspunsuri la fel de critice ale lui Traian Preoteasa adresate lui Dumitru Anchidin.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole