luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Fost director în sistemul feroviar, condamnat la închisoare pentru că a condus băut

Un fost director în sistemul feroviar a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a condus mașina după ce a băut alcool.

Este vorba de Valentin Rusanovschi, cel care a fost director general al Grup Exploatare și Întreținere (GEI) Palat CFR înainte ca postul să fie preluat de Petre Ungureanu, în martie 2022.

”În baza art. 336 alin. (1) C. Pen. cu aplicarea art. 396 alin.(10) C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Rusanovschi Valentin (…) la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 91 C. Pen. dispune suspendarea executării pedepsei de 8 luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani conform dispoziţiilor art. 92 C. Pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. Pen., impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1 București, pronunțată pe 25 octombrie 2023 (în urmă cu două zile), așa cum apare ea pe portalul instanțelor de judecată din România.

Fost director în sistemul feroviar, trimis să lucreze la Spații Verzi

În aceeași decizie se precizează că Valentin Rusanovschi este obligat ca în perioada termenului de supraveghere să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

”Încredinţează Serviciului de Probaţiune Bucureşti supravegherea inculpatului în legătură cu măsurile dispuse. În baza art. 91 alin. (4) C. Pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. Pen. În baza art.398 rap la art. 274 alin. (1) teza I C. Pr. Pen. obligă pe inculpatul Rusanovschi Valentin la plata sumei de 1600 lei (din care 500 lei aferente fazei de urmărire penală), cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se mai arată în decizie, care nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Ultimele Articole