miercuri, martie 5, 2025
spot_img

Un fost director general al CFR Călători își caută loc de muncă. Firma la care lucrează l-a tras pe linie moartă

Un fost director general al CFR Călători este de ceva vreme în căutarea unui loc de muncă, după ce actualul angajator l-a tras pe linie moartă. Este vorba de Ovidiu Vizante, cel care a condus operatorul feroviar de stat în perioada când la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Cătălin Drulă (USR).

Originar din Făgăraș, Ovidiu Vizante și-a început cariera la SRCF Braşov, ca şef de regulator de circulaţie, şi a ajuns manager de trafic. După o perioadă, Vizante a intrat în transportul privat de marfă. Din 2013 și până în 2021, Ovidiu Vizante a fost administrator al SC Rail Cargo Romania SRL, filiala românească a operatorului de marfă austriac Rail Cargo Logistics Austria GMBH.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Ovidiu Vizante a fost director general al CFR Călători și apoi s-a întors la privat

conducerea GFR Ovidiu Vizante va fi angajatul GFR Ovidiu Vizante la conducerea CFR Călători Închirierea materialului rulant cercetare disciplinară la CFR Călători automotoarele sechestrate noul șef al CFR Călători
Ovidiu Vizante

Apoi, Ovidiu Vizante a ocupat funcția de director general al CFR Călători în perioada 30 aprilie-30 septembrie 2021. A fost un apropiat al ministrului de la acea vreme, dovadă în acest sens fiind refuzul (pentru a da doar un exemplu) lui Cătălin Drulă de a da curs solicitării premierului Florin Cîțu, în vara lui 2021, de a-l înlătura din funcție după scandalul trenului cu copii ținut o noapte întreagă în câmp la Fundulea, la doar câțiva kilometri de București.

După plecarea de la stat, Vizante s-a întors în sectorul feroviar privat, întâi la Rail Force (companie din grupul care include Regio Călători, fondat de Iorgu Ganea și Costel Comana), iar de la 1 iunie 2023 a fost numit director general al Vest Trans Rail.

Numit de Gruia Stoica director general adjunct al GFR

Antreprenorul Anului 2021 Bilanțul Grupului Grampet în 2021Nu a stat mult acolo și s-a reorientat către Grup Feroviar Român, parte a Grupului Grampet deținut de Gruia Stoica. La GFR, fostul șef al CFR Călători a fost numit director general adjunct, în locul longevivului în funcție (până atunci) Amedeo Neculcea.

În afară de salariul mare de la GFR (peste 9.000 de euro pe lună, așa cum am scris la vremea respectivă), fostul șef al CFR Călători a primit și o funcție remunerată în cadrul Fundației Toflea. Aceasta a fost înființată în anul 2004 de Gruia Stoica și este o organizație non-guvernamentală creată inițial pentru a veni în sprijinul cetățenilor din localitatea Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați. Principalul segment vizat a fost cel al tinerilor, al celor 1.400 de elevi care au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a-și continua studiile, mai ales în contextul în care dintre cei 8.900 de locuitori ai comunei peste 6.000 sunt de etnie romă.

Toate bune și frumoase, numai că, recent, Ovidiu Vizante a fost înlăturat din funcție, iar informațiile din piață indicau că a părăsit Grupul Grampet.

Tras pe linie moartă la GFR

concedieri colective la GFRAm întrebat agenția de comunicare angajată de Grampet în legătură cu situația lui, iar răspunsul a venit prompt: „Domnul Ovidiu Vizante nu a părăsit Grampet Group. Rămâne în echipă în calitate de consilier al domnului Cristian Rădulescu, directorul general al Grup Feroviar Român. Decizia de a se retrage din celelalte funcții se datorează exclusiv unor motive de natură personală”.

Evident, un răspuns în limbaj corporatist, care trebuie puțin tradus. ”Câinele nu pleacă de la măcelărie”, se spune în popor. Adică de ce ar renunța cineva la un post de director general adjunct, plătit foarte bine, așa cum am arătat mai sus, pentru unul de consilier, evident, mai slab plătit? Nu doar în marile corporații, ci și la companii din sistemul de stat, atunci când o persoană din conducere devine indezirabilă ea nu este pur și simplu concediată, ci este trecută pe post de consilier. S-a întâmplat și la companiile feroviare de stat de-a lungul timpului. Deci concluzia logică este că Ovidiu Vizante a fost tras pe linie moartă.

O decizie care poate fi pusă și pe seama dificultăților financiare cu care se confruntă în ultima perioadă grupul patronat de Gruia Stoica, iar în acest caz salariul lui foarte mare ar fi fost o problemă. Club Feroviar a dezvăluit la finele lunii decembrie că Grupul Grampet va recurge la concedieri, iar reducerea de personal se va face inclusiv la GFR.

Vrea să se întoarcă la Rail Force

Că Ovidiu Vizante nu este mulțumit de noua sa poziție în cadrul GFR o arată și faptul că, recent, fostul director general al CFR Călători, acum și fost director general adjunct al GFR, a avut discuții în vederea angajării cu oficiali ai RC-CF Trans Brașov, companie sub ”umbrela” căreia funcționează atât operatorul feroviar Regio Călători (fost Regiotrans), cât și Rail Force. Ne-au confirmat acest lucru persoane din conducerea grupului brașovean, care au precizat că ”au fost niște discuții, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic”. Dacă la un moment dat s-ar concretiza aceste discuții, Ovidiu Vizante ar reveni la un fost loc de muncă, pentru că, așa cum am scris mai sus, el a mai lucrat la Rail Force, imediat după plecarea sa de la CFR Călători.

Ovidiu Vizante nu a răspuns la întrebările adresate de Club Feroviar pe tema situației sale în cadrul Grupului Grampet.

IN THE SPOTLIGHT

CEMBRE și AGRISORG: Revoluția Echipamentelor Feroviare Moderne

Performanță, durabilitate și inovație în întreținerea căilor ferate Când vine vorba de eficiență și fiabilitate în construcția și întreținerea căilor ferate, CEMBRE setează noi standarde...

Ultimele Articole