spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Fost director CFR, achitat la Galați dar judecat la Cluj. Legături periculoase cu Călin Mitică

Un fost director CFR, de la Sucursala Regionale de Căi Ferate Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, a fost achitat la Galați, în primă instanță, într-un dosar de abuz în serviciu. El este însă judecat în continuare la Cluj, pentru luare de mită.

fost director CFR
FOTO viata-libera.ro

Judecătoria Galaţi l-a achitat pe Laurenţiu Seceleanu, director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galaţi, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual şi instigare la uz de fals. Alături de el, au fost achitate alte două persoane, Sergiu Petrică şi Iordan Valentin Bujeniţă, pentru fals intelectual şi uz de fals. Decizia instanţei nu este definitivă, după cum precizează Adevărul, și fostul director este departe de a fi scăpat de problemele cu legea.

Laurenţiu Seceleanu este judecat de cinci ani la Tribunalul Cluj într-un alt dosar pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată. Procurorii DNA susţin că „în perioada martie 2013 – martie 2014, inculpatul Adrian Ştefan, director de infrastructură al S.C. Transferoviar Grup  S.A. Cluj Napoca, a dat cu titlu de mită, în mai multe rânduri, suma totală de 105.665 lei, inculpatului Laurenţiu Seceleanu, director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galaţi (denumită anterior C.R.E.I.R. Galaţi), din cadrul Companiei Naţionale CFR SA, pentru ca acesta din urmă să sprijine interesele economice ale S.C. Transferoviar Grup  S.A. Cluj Napoca”.

Laurențiu Seceleanu, fost director CFR, lua bani de la Călin Mitică, susțin anchetatorii

Remiterea sumelor de bani a fost efectuată atât în numerar, cât şi disimulat, prin decontarea de către SC Transferoviar Grup  SA Cluj Napoca a unor facturi fictive emise de o societate comercială administrată de Ştefan Florin Andrei sau prin angajarea fictivă în muncă a  Lilianei Luţa Seceleanu, soţia directorului C.R.E.I.R. Galaţi. Oamenii legii au stabilit traseul banilor, remiterea mitei de către Adrian Ştefan fiind făcută cu complicitatea lui Călin Mitică, Liliana Luţa Seceleanu şi Ştefan Florin Andrei. Astfel, Călin Mitică a aprobat remiterea a 22 de tranşe de mită şi a justificat scoaterea unor sume de bani din patrimoniul S.C. Transferoviar Grup  S.A. (remise lui Laurenţiu Seceleanu), prin justificarea fictivă a încasării unor dividende.

Pe  29 octombrie 2013 şi 10 decembrie 2013, Adrian Ştefan i-a remis lui Laurenţiu Seceleanu, direct sau prin intermediar, sumele de 20.000 de lei şi 25.000 de lei, în scopul menţionat anterior. În perioada martie 2013 – martie 2014, S.C. Transferoviar Grup  S.A. Cluj Napoca i-a plătit Lilianei Luţa Seceleanu (soţia lui Laurenţiu Seceleanu) suma totală de 17.085 lei, fără ca aceasta să presteze vreo activitate reală în folosul pretinsului „angajator”. În cursul anului 2013,  Andrei Ştefan Florin a emis nouă facturi, în valoare totală de 43.580 lei, pentru prestarea unor servicii fictive, care au fost decontate prin circuit bancar de S.C. Transferoviar Grup  S.A., destinatarul real al sumelor de bani fiind Laurenţiu Seceleanu. Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile şi sume de bani ale persoanelor puse sub inculpare în dosar.

Ultimele Articole