A fost aprobat imprumutul pentru extensia metroului din Harkov

Guvernul ucrainean a aprobat accesarea a doua imprumuturi in valoare de 320 de milioane de euro alocate de Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (EBRD) pentru extinderea metroului din Harkov.
Valoarea totala a proiectului este de 382 de milioane de euro, din care cofinantarile BEI si EBRD sunt de 160 de milioane de euro fiecare.
Conform procedurii de transfer al imprumutului, Ministerul Finantelor, Municipalitatea din Harkov si Consiliul Local al orasului vor semna un acord.
Proiectul de dezvoltare a metroului din Harkov presupune constructia unei linii de 3,5 km, a doua statii si a unui depou (depoul Oleksiyivske) si va creste capacitatea de transport de calatori a retelei la 25 de milioane pe an. In prezent, sistemul de metrou al orasului este format din trei linii cu o lungime totala de 37,6 km si 30 de statii.
La 29 septembrie, Compania de Metrou din Harkov a lansat licitatia pentru extensia liniei de metrou existente si pentru achizitia de material rulant nou, cofinantata de BEI si BERD.
Proiectul va aborda probleme importante cu privire la dezvoltarea infrastructurii de transport public a orasului Harkov, inclusiv imbunatatirea accesului la un transport urban curat si cresterea capacitatii si eficientei serviciilor de transport public.