spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

A fost anuntata o noua licitatie in cadrul HS2

Compania HS2 Ltd. a anuntat o licitatie in valoare de 1,55 miliarde de lire (1,76 miliarde de euro) pentru pachetul care cuprinde lucrari la linie si de instalarea a catenarei, dar si lucrari mecanice si electrice in cadrul Primei Faze a proiectului HS2 pentru sectiunea Londra-Birmingham si in cadrul Fazei a 2-a a aceluiasi proiect, sectiunea Birmingham-Crewe. „Cautam cele mai inteligente si mai eficiente solutii pe care industria le poate oferi prin aceste contracte, care fac parte din sistemul feroviar complet pentru HS2. Aceste doua contracte esentiale sunt fundamentale pentru operarea in siguranta si eficienta a HS2 pentru milioanele de oameni care vor folosi aceasta linie si care vor depinde de ea”, a declarat directorul executiv al HS2 Ltd, Mark Thurston. Contractul pentru linie si catenara include livrarea elementelor critice de infrastructura a liniei, inclusiv sistemul de alimentare cu energie al liniei de contact de unde se vor alimenta trenurile de mare viteza, precum si 290 de km de linie pe care vor circula cu viteze de pana la 360 km/h.
Contractul include si lucrari de constructie la statii si la tuneluri, inclusiv furnizarea trenurilor speciale care vor face legatura intre santierele aflate de-a lungul rutei. Contractul mai include si integrarea si coordonarea proiectului cu alte sisteme feroviare, lucrari de inginerie civila si contractorii pentru constructia statiilor.
A doua parte a chestionarului de precalificare este dedicata contractului in valoare de aprox. 330 de milioane de lire (375 de milioane de euro) pentru lucrarile de realizare a tunelurilor, lucrari mecanice si electrice, dar si de instalare a sistemului de ventilatie in tuneluri. Acesta include proiectarea, instalarea, testarea si darea in exploatare a echipamentului de siguranta a liniei HS2 care include ventilatoarele de aerisire, sistemul de iluminat, barele de sustinere, echipamentul de protectie impotriva focului si sistemul de alarma din tuneluri.

Ultimele Articole