spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Forumul Railway PRO: Trenurile Alstom Coradia Polyvalent – confort maxim, mentenanță redusă

Coradia Polyvalent_1200x800---Coradia-Polyvalent-1Noua generație de trenuri Coradia Polyvalent, construite de către compania franceză Alstom, sunt perfect adaptabile transportului feroviar periurban, regional și intercity, în funcție de cerințele clientului. Lungimea trenurilor poate varia de la 56 m, 72 m la 110 m. Pot avea două tipuri de motorizare: electrică și diesel-electrică (bi-modală). Trenul nu are scări de acces, ceea ce înseamnă că asigură 100% locuri accesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă. Design-ul flexibil al trenului Coradia Polyvalent permite operatorului de transport feroviar sa aleagă, după preferințe, amenajarea interioară.

”Pentru trenul Coradia Polyvalent sunt folosite cele mai noi tehnologii inovatoare dezvoltate de către Alstom. Trenul beneficiază de dispozitive de siguranţă pasive precum sistem anti-șoc iar echipamentul montat pe acoperiş asigură o mentenanță ușoară și reduce zgomotul și vibrațiile resimțite de călători”, a punctat Nicolae Dragu, Business Development Manager – Alstom România, cu ocazia participării la Forumul Railway PRO pentru Tehnologie și Servicii, organizat de către Club Feroviar și Railway PRO, alături de Asociația Industriei Feroviare din România (AIF), la Arad în perioada 5-6 aprilie.

Picture1Prin dispozitivul TrainTracer instalat trenul comunică permanent, către depoul de întreținere, care sunt condițiile sale funcționale și localizarea. Coradia Polyvalent poate rula cu o viteză maximă de 160 km/h, atât pe liniile electrificate cât și pe cele neelectrificate.

SNCF, compania de transport feroviar din Franța, a semnat cu Alstom un contract cadru, pe mai mulți  ani, pentru livrarea unui număr de 1000 de trenuri Coradia Polyvalent, varianta Regiolis.  În acest sens, a fost exprimată o comandă fermă pentru livrarea a 256 de trenuri pentru 12 regiuni din Franța.

Peste 2400 de trenuri din gama Coradia Polyvalent au fost vândute de către Alstom, la nivel global.

Ultimele Articole