spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

Forumul Railway PRO: Ruta Trans-Caspica de Transport International va folosi legatura Astara

Translogist„In cadrul Rutei Trans-Caspice de Transport International (TMTM), este propusa o legatura de transport intre Iran si Europa prin Astara, la granita dintre Iran si Azerbaidjan. Aceasta ruta va reduce semnificativ timpul de calatorie al marfurilor intre Europa si Asia. Proiectul se dezvolta rapid, tot mai multe companii fiind interesate sa participe”, a declarat Ruslan Baciu, Director Dezvoltare Intertrans Unigrup (companie membra TMTM) in cadrul Forumului de Tehnologii si Servicii Railway PRO, un eveniment organizat de Railway PRO, Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) in aprilie 2017.
In Astara, exista un terminal cu legaturi feroviare si rutiere care asigura transbordarea containerelor catre si din Iran. Intreaga sa capacitate este de 400 TEU si poate procesa un tren pe zi (cu 20 de vagoane).
Pentru transportul de marfa, TMTM propune o ruta China-Portul Batumi (Georgia)-Portul Constanta (Romania)-Europa si, din Iran, ruta este directionata catre Astara-Portul Batumi-Portul Constanta.
TMTM are legaturi cu axa Europa-Asia si include companii din Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Ucraina, Minsheng Logistics (China), Azerbaijani Caspian Shipping si Translogist, dar si unele porturi de pe ruta.
Prin Dostyk (aflat in Regiunea Almaty din Kazahstan, la granita cu Xinjiang, China) catre Europa, folosind porturile Batumi si Constanta, timpul de calatorie este de 20-25 de zile, in timp ce timpul de calatorie prin transport maritim din China catre Europa Centrala (prin porturile chineze si Europei de Vest) este de 45 de zile.
Reducerea timpului de tranzit si a costurilor pentru transporturile de marfa, optimizarea costurilor si cresterea potentialului de tranzit sunt printre avantajele rutei.
Proiectul privind livrarea bunurilor din China/Asia catre Uniunea Europeana, prin Batumi si vice-versa a fost initiat conform conventiilor interguvernamentale semnate de Kazahstan, Azerbaijan, Gerogia si Ucraina.

Ultimele Articole