spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Forumul Railway PRO: Oradea va extinde liniile de tramvai

Istvan Csuzi_DSC_3868Potrivit unui proiect inițiat de Oradea Transport Local (OTL), în 2017 se vor demara lucrări de extindere a rețelei de tramvai, cu aproximativ încă 8 kilometri.

”Astfel, în etapa de finanțare 2014 – 2020, administrația locală din Oradea își propune să extindă liniile în zona sudică a urbei, pe relația Calea Aradului –strada Făgărașului – strada Atelierelor (cu acces către depou OTL) și apoi legătura pe toate direcțiile cu strada D. Cantemir. Ar fi 8 kilometri de linie nouă, valoarea proiectului fiind de 10 milioane de euro. O altă zonă în care Oradea ar merge pe prelungirea rutei de tramvai este cea vestică, pe Șoseaua Borșului”, a precizat Istvan Csuzi, Directorul General al OTL, în cadrul panelului dedicat transportului feroviar de călători desfășurat la Forumul Railway PRO pentru Tehnologie și Investiții, organizat de către Club Feroviar și Railway PRO, alături de Asociația Industriei Feroviare din România (AIF), la Arad, în perioada 5-6 aprilie.

În ultimii 15 ani, lucrările la infrastructura de tramvai în Oradea au totalizat investiții de 15 milioane de euro.

De asemenea, în 2017, se va realiza un studiu de fezabilitate privind necesitatea modernizării tramvaielor TATRA T4D + B4D din dotarea OTL. Reamintim că Municipiul Oradea a fost primul din România care a introdus în circulație tramvaie noi, în 2008, când a achiziționat 10 tramvaie Siemens ULF.

Fondurile europene din exercițiul financiar nou ar însemna și modernizarea unui lot de 10 – 15 tramvaie Tatra (cu 3 milioane de euro).

Ultimele Articole