joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Forumul Railway PRO: Astra Rail Industries si-a prezentat fabrica de vagoane de marfa

AstraRailIndustries-2„Capacitatea fabricii de productie Astra Rail Industries este de 5000 de vagoane pe an si consideram ca suntem una dintre fabricile de productie vagoane cu cea mai mare capacitate din Europa. In cadrul companiei, proiectam si dezvoltam vagoane de marfa, inclusiv boghiuri. Intentionam sa dezvoltam boghiuri in parteneriat cu Bombardier”, a declarat Fulger Popescu, COO Astra Rail Industries, in timpul Forumului de Tehnologii si Servicii Railway PRO, organizat de Railway PRO, Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) in aprilie 2017.
Domeniul de activitate al Astra Rail include dezvoltarea, proiectarea si testarea vagoanelor, productia vagoanelor de marfa si boghiurilor, activitati de revizie si reparatii, inclusiv realizarea componentelor din otel si procesarii mecanice.
Pe segmentul de dezvoltare, sediul companiei este Astra Rail – Elvetia, Astra Rail Project – Slovacia / Poprad si ICPV – Romania (Arad) pentru productie & service, activitatile companiei se desfasoara in Romania in trei locatii (Arad, Severin si Caracal). Birourile de vanzari ale companiei sunt in Marea Britanie, Elvetia, Germania si Romania.
Spatiul de productie Astra are o suprafata de 350,000 m2 , iar compania detine un centru de testare pentru verificarea dinamicitatii si fortei statice, testarea franelor si testele pentru evitarea deraierii in curbe.
Fabrica Astra Rail Industries din Arad si produsele companiei au fost prezentate in cadrul vizitei tehnice din cea de-a doua zi a Forumului.
In octombrie 2016, Greenbrier Companies si Astra Rail Management GmbH au anuntat planurile pentru o noua companie, Greenbrier-Astra Rail, care va realiza o activitate de servicii complete de productie material rulant de marfa, inginerie si reparatii cu sediul in Europa. Compania va include activitatea din Europa a Greenbrier cu sediul in Swidnica, Polonia, si activitatea Astra Rail din Germania si Arad, Romania. Ca plata partiala pentru cota sa majoritara, Greenbrier va plati Astra Rail 30 de milioane de euro la semnarea contractului si 30 de milioane de euro la 12 luni de la semnarea contractului. Greenbrier se asteapta ca tranzactia sa creasca veniturile pe actiune pana la sfarsitul anului fiscal 2017.

Ultimele Articole