spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

DOCUMENT 2,2 milioane de lei pentru planul de formare profesională la CFR SA în 2019

Conducerea companiei de infrastructură a transmis organizațiilor dindicale semnatare de CCM în vigoare proiectul planului de formare profesională la CFR SA pe 2019.

formare profesională la CFR

”În conformitate cu prevederile art.l95(2) din Legea nr.53/2003- Codul muncii cu modificările și completările ulterioare și art.44 din Contractul Colectiv de Muncă nr.l78/07.06.2019 încheiat între CFR SA și organizațiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate, s-a întocmit prezentul Proiect al Planului de formare profesională pe anul 2019”, se arată în adresa trimisă sindicaliștilor de administrația CFR SA.

În document se precizează faptul că strategia formării profesionale a CNCF CFR SA în acest an se va axa pe activitatea de verificare profesională periodică și pregătirea prin cursuri de calificare și perfecționare, activități care se vor desfășura prin CENAFER și prin alți furnizori de formare profesională.

Contract cu CENAFER pentru formare profesională la CFR SA

Pentru efectuarea verificării profesionale periodice în anul 2019 se va încheia un contract de prestări servicii cu CENAFER în valoare de aproximativ 400.000 de lei pentru certificarea competențelor profesionale a unui număr de aproximativ 4.500 salariați. ”Având în vedere suma de 2.200.000 lei alocați pentru cursurile de calificare-perfecționare, pentru încadrarea în BVC pentru formare profesională în 2019 vor fi efectuate cu prioritate acele cursuri impuse de legislația în vigoare”, se mai arată în adresa trimisă sindicaliștilor de administrația CNCF CFR SA.

Pentru mai multe amănunte, puteți consulta documentul atașat.

PROIECT PLAN DE FORMARE PROFESIONALĂ A PERSONALULUI CNCFR 2019-2020

Ca urmare a centralizării solicitărilor transmise de sucursalele regionale CF și direcțiile din centralul companiei, necesarul de formare profesionala pentru anul 2019 cumulează, la această dată, un total de 5.395 salariați.

Ultimele Articole