miercuri, februarie 19, 2025
spot_img

Ford Otosan a inaugurat o conexiune feroviară Craiova-Istanbul, dar nu vrea să divulge traseul

Ford Otosan a inaugurat o conexiune feroviară Craiova-Istanbul, pentru transportul componentelor și al produselor finite (autovehiculelor), dar nu vrea să divulge traseul pe care circulă garniturile.

Ford Otosan va transporta componente din Turcia către Craiova pe o nouă legătură intermodală, iar din Craiova va transporta în sens invers, către Istanbul, autovehicule complete. Noul sistem de transport va reduce nivelul de emisii cu 63%, față de un trasport rutier, se arată într-un comunicat al companiei dat publicității zilele trecute.

”Facem un pas sustenabil în logistică. Procesele logistice între Turcia și România sunt acum mai eficiente, mai economice, mai prietenoase cu mediul. Cu noul model logistic pe care l-am stabilit între România și Turcia, transportăm componentele necesare pentru activitatea de producție a fabricii noastre din Craiova, care în prezent construiește modelele Ford Puma, Ford Tourneo Courier și Ford Transit Courier. Prin valorificarea avantajelor costurilor transportului feroviar față de cel rutier și maritim, ne îmbunătățim competitivitatea, oferind în același timp o contribuție semnificativă la obiectivele noastre de sustenabilitate. Construim un ecosistem integrat și sustenabil, de la producție la logistică”, a declarat Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan.



Nelămuriri asupra traseului

Proiectul feroviar între Turcia și România a fost dezvoltat împreună cu Mrs Logistics, astfel încât să poată eficientiza conexiunile logistice necesare odată cu lansarea în producție a noilor automobile electrice la Craiova. Noua linie feroviară intermodală va face patru curse săptămânale către Istanbul Halkalı, permițând transportul a aproximativ 12.000 de vehicule pe an către Turcia. În același timp, această soluție logistică prietenoasă cu mediul va asigura livrarea eficientă a componentelor de producție din Turcia către fabrica din Craiova.

Club Feroviar a întrebat responsabilii companiei craiovene pe ce rută circulă trenurile, Craiova-Segarcea-Golenți-Vidin (secția de circulație 112), traversând Dunărea pe Podul Noua Europă, sau Craiova-Videle-Giurgiu-Ruse (secția 103), peste Podul Prietenia. Aceștia au refuzat însă să dea detalii suplimentare: ”Momentan, informațiile pe care le oferim sunt doar cele din comunicatul de presă. Vom crea noi oportunități de comunicare și de revenire asupra subiectului, în perioada următoare”. Așteptăm cu interes.

IN THE SPOTLIGHT

CEMBRE și AGRISORG: Revoluția Echipamentelor Feroviare Moderne

Performanță, durabilitate și inovație în întreținerea căilor ferate Când vine vorba de eficiență și fiabilitate în construcția și întreținerea căilor ferate, CEMBRE setează noi standarde...

Ultimele Articole