spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Nicușor Dan a discutat cu Marcel Boloș despre fondurile europene pentru transportul bucureștean

Primarul general ales, Nicușor Dan, a discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi cu vicepremierul Raluca Turcan, despre fondurile europene pentru transportul bucureștean.

fondurile europene pentru transportul bucureștean

Edilul a spus că municipiul Bucureşti este obligat să acceseze fondurile europene, atât cele rămase din exerciţiul 2014-2020, cât şi cele care intră pe exerciţiul financiar următor.

”Suntem obligaţi şi avem această oportunitate extraordinară de a accesa fondurile europene care sunt la dispoziţia Bucureştiului, atât cele rămase din exerciţiul 2014-2020, cât şi cele care intră pe exerciţiul financiar următor, 2021-2027. Asta a fost şi structura discuţiei pe care am avut-o. Am avut o discuţie despre implementarea celor trei proiecte majore pe exerciţiul precedent”, a spus Nicușor Dan după întrevedere.

Susținere guvernamentală pentru a fi accesate fondurile europene pentru transportul bucureștean

Primarul general ales s-a referit și la fondurile europene destinate transportului pe șină din Capitala României.

”Pe exerciţiul 2021-2027 este un exerciţiu financiar care a ţinut cont de realităţile Bucureştiului, pe zona Bucureşti-Ilfov, dar special de Bucureşti la acest moment şi există fonduri pe care trebuie să le accesăm şi pe ceea ce înseamnă infrastructură de transport, este în colaborare cu Guvernul României finanţare pentru metroul de suprafaţă, adică reabilitarea infrastructurii CFR şi trenuri care să le deservească, există bani pentru digitalizare, există bani pentru semaforizare inteligentă, pentru înverzirea spaţiilor verzi şi reabilitarea parcurilor din administrare. Există bani pentru infrastructura şcolară. Pe scurt, totul este să reuşim să operaţionalizăm departamentul pe fonduri europene din Primăria Capitalei şi să operaţionalizăm această discuţie începută azi cu ministerul pentru că suntem aleşi pentru a rezolva problemele oamenilor”, a declarat Nicuşor Dan.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că cifrele arată că administraţia PSD în Bucureşti a fost o ruşine în ceea ce priveşte valorificarea oportunităţii fondurilor europene.

“Interesul noului primar ales al Capitalei, faţă de fondurile europene, este maxim şi în acelaşi timp sprijinul Guvernului Orban faţă de noul primar ales al Capitalei Nicuşor Dan şi pentru proiectele acestuia, este total. Cifrele arată dezinteresul administraţiei PSD faţă de fondurile europene. Până în momentul de faţă, între Primăria Capitalei şi Ministerul Fondurilor Europene există contracte de finanţare de aproximativ 1 miliarde de euro, dintre care cel mai important proiect, cel referitor la energia termică, de aproximativ 300 de milioane de euro, a fost întârziat şi răsîntârziat la semnare din cauza managementului defectuos şi este foarte posibil să ajungem în situaţia de fazare, adică de prelungire a acestui proiect”, a spus vicepremierul.

Ultimele Articole