spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

[Focus Carieră] Mecanic de Locomotivă

Carieră Feroviară în România (CFiR) inaugurează un nou proiect prin care ne propunem să prezentăm cât mai multe detalii despre meseriile feroviare, Focus Carieră, cu profesia de Mecanic de Locomotivă, probabil cea mai discutată și căutată meserie din domeniul feroviar, atât de cei care doresc să profeseze în acest domeniu, cât și de angajatori.

Mecanicul de locomotivă este o persoană capabilă și autorizată să conducă trenuri, inclusiv locomotive, locomotive de manevră, trenuri pentru lucrări de infrastructură, vehicule feroviare de întreținere sau trenuri pentru transportul feroviar de pasageri ori de mărfuri în mod autonom, responsabil și în siguranță – așa definește CENAFER, unul dintre partenerii CFiR în proiectul Focus Carieră, această meserie.

Mecanicul de Locomotivă, în opinia Grup Feroviar Român, unul dintre operatorii de transport feroviar care ne-au susținut în realizarea acestui material, este un bun cunoscător al „secretelor” profesionale (înscrise în instrucțiunile și reglementările specifice), un om lucid, echilibrat și modest care știe bine că în spatele oricărei „minuni” se află muncă și disciplină.

Ce înseamnă FOCUS CARIERĂ?
Prin acest nou proiect, Focus Carieră, ne propunem să expunem cât mai multe aspecte din meseriile reprezentative pentru domeniul feroviar.
Vom avea alături de noi în acest demers, atât instituţii precum CENAFER, sindicate sau organizaţii profesionale, instituţii de învăţământ, cât şi companii care activează pe piaţa feroviară şi oameni care şi-au făcut un crez din profesia lor.
Tinerii vor afla ce abilităţi, cunoştinţe şi calificări sunt necesare pentru o anumită meserie, care este viitorul acesteia în contextul permanentelor schimbări sociale și tehnologice şi care sunt motivele care i-au atras pe cei care o practică până când aceasta a devenit un mod de viaţă.

Prin acest material, intenționăm ca pe toți cei care își doresc să devină și să urmeze o carieră de Mecanic Locomotivă să îi ajutăm să înțeleagă:

  • Ce presupune procesul de calificare și care sunt atribuțiile postului
  • Ce înseamnă această funcție în activitatea de zi cu zi pentru operatorii feroviari
  • Mărturii din partea celor care practică această meserie – care sunt satisfacțiile și provocările unui mecanic de locomotivă

 

 

Material realizat cu sprijinul

Ultimele Articole