spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Focar de Covid la Spitalul CF Witting. Câte infectări sunt în rândul personalului

Mai multe cazuri de infectare cu Covid la Spitalul CF Witting au fost depistate marți dimineață în rândul medicilor și asistentelor.

Nouă spitale din Capitală au focare de Covid în rândul personalului medical şi al pacienţilor, relatează Digi 24.

Printre spitalele unde au fost înregistrate focare de coronavirus se numără CF 1 Witting, Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia. Cele mai multe persoane infectate sunt asistente și infirmiere, în rândul lor fiind constatată și cea mai mare reticență la vaccinarea anti-Covid.

Zece infectări cu Covid la Spitalul CF Witting, în rândul personalului

Marți dimineață, doar la Spitalul CF nr 1 Witting din București au fost confirmate pozitiv la coronavirus zece infectări în rândul personalului medical şi auxiliar. Activitatea unei secții de chirurgie de la acest spital ar putea fi afectată.

Persoanele infectate cu Covid-19 trebuie să stea acasă timp de zece zile dacă nu sunt vaccinate sau în izolare șapte zile dacă sunt imunizate. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare și ia in calcul chiar scenariul ca personalul medical sau pacienții să fie relocați în alte spitale dacă activitatea vreunei instituții sanitare va fi afectată de pandemie.

Ultimele Articole