miercuri, mai 8, 2024
spot_img

Flota de trenuri Eurostar alimentată cu energie regenerabilă

Trenurile Eurostar vor funcționa cu energie 100% regenerabilă până în 2030, a anunțat compania, ca parte a strategiei de sustenabilitate care se concentrează pe trei domenii principale.

„Acesta este un obiectiv intenționat ambițios. Eurostar dorește să își folosească marca și angajamentul pentru a accelera schimbările în întregul sector. Pentru a ne atinge obiectivul, colaborăm îndeaproape cu partenerii noștri de pe fiecare dintre piețele noastre, încurajăm sprijinul de reglementare pentru implementarea rapidă a noilor proiecte de energie regenerabilă. Pentru a facilita această activitate, Eurostar s-a alăturat recent alianței RE100, cu companii care s-au angajat să se aprovizioneze 100% din energie din surse regenerabile. În prezent, sectorul transporturilor este responsabil pentru 25% din emisiile de gaze cu efect de seră din Europa, ceea ce face ca transportul feroviar de mare viteză durabil să fie o soluție cheie pentru un sfert din problema climatică a Europei”, a declarat Gwendoline Cazenave, CEO al Eurostar.

În prezent, în Țările de Jos, trenurile Eurostar circulă din 2017 cu energie 100% eoliană, iar în Marea Britanie această cifră a ajuns la 40% din 2023. În Belgia, un memorandum de înțelegere a fost semnat cu Infrabel în februarie 2024 pentru a studia instalarea unor proiecte solare inedite pentru alimentarea trenurilor.

Eurostar își asumă responsabilitatea pentru reducerea propriilor emisii și a amprentei de mediu pentru a se asigura că fiecare dintre pasagerii săi este transportat la cel mai mic cost de mediu posibil.Trenurile Eurostar leagă Franța, Belgia, Țările de Jos, Germania și Regatul Unit, iar compania se așteaptă ca până în 2030 să transporte 30 de milioane de pasageri care vor beneficia de servicii de transport cu emisii reduse de dioxid de carbon. „Construim coloana vertebrală a călătoriilor sustenabile în Europa, cu un obiectiv de 30 de milioane de pasageri până în 2030, în același timp ne-am angajat să construim modul de transport internațional care are cel mai mic impact negativ asupra planetei, reducând emisiile chiar și în timp ce ne dezvoltăm”, a declarat Ollie Wilson, șeful RE100, Climate Group.

Strategia de sustenabilitate a Eurostar vizează reducerea impactului său prin procurarea de energii regenerabile pentru nevoile de tracțiune și prin reducerea necesarului de energie, de exemplu prin memorandumul de înțelegere semnat cu Infrabel în februarie 2024 pentru a studia instalarea unor proiecte solare inedite pentru alimentarea trenurilor. Un alt pilon al strategiei sale vizează integrarea circularității în întregul lanț valoric, adică de la producție până la sfârșitul ciclului de viață, pentru a minimiza deșeurile și a utiliza resursele mai eficient. De exemplu, fiecare fel de mâncare de la bordul trenului este atent îngrijit, având în vedere aprovizionarea durabilă și opțiunile ecologice. Aceste eforturi au fost deja răsplătite, Eurostar primind un calificativ de trei stele de la Food Made Good Awards pentru oferta sa de catering la bord.
Compania speră să atragă și mai mulți pasageri către serviciul său cu emisii reduse de dioxid de carbon prin continuarea dezvoltării de hub-uri deschise pentru a conecta serviciile Eurostar la rețelele naționale sau la zborurile pe distanțe lungi, de exemplu prin parteneriatul aviatic-feroviar cu KLM.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole