spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

FlixTrain se extinde în Europa. Piețele vizate pentru 2020 sunt Suedia, Germania și Franța

FlixTrain se extinde în Europa, iar piețele vizate pentru anul viitor sunt cele din Suedia, Germania și Franța, se arată într-un comunicat dat publicității marți de FlixBus România.

FlixTrain se extinde FlixTrain în Franța

După o perioadă de succes de un an și jumătate în Germania, FlixMobility va lansa brandul FlixTrain și pe alte piețe europene. Începând cu anul viitor, primele trenuri verzi vor conecta mai multe orașe din Suedia, în timp ce în Germania vor fi disponibile și mai multe destinații. În Franța, autoritățile derulează teste de echilibru economic pe diverse rute.

FlixTrain se extinde în Suedia. Trenuri verzi în Scandinavia

La doi ani de la lansarea pe piața din Germania, primele trenuri internaționale operate de FlixTrain sunt fi disponibile și în Suedia. Începând cu prima jumătate a anului 2020, trenurile verzi vor circula pe rutele Stockholm – Malmö și Stockholm – Gothenburg.

„Observăm o cerere tot mai mare pentru servicii feroviare în Suedia, iar FlixTrain va oferi cea mai accesibilă alternativă de pe piață fără a compromite calitatea serviciilor și accesibilitatea. În plus, FlixTrain va contribui în mod semnificativ la tranziția către servicii de mobilitate sustenabile”, a declarat Peter Ahlgren, directorul FlixBus Suedia.

FlixTrain ”pândește” piața franceză a transportului feroviar

În primăvara anului 2019, FlixTrain a făcut publice planurile preliminarii necesare intrării pe piața transportului feroviar de pasageri din Franța. Autoritatea de reglementare națională, ARAFER, a cerut părților interesate să prezinte planurile pentru 18 luni înainte de a începe operațiunile. La cerere, ARAFER derulează în prezent teste de echilibru economic pentru diverse rute.

Piața transportului feroviar din Franța urmează să fie liberalizată din 2021. FlixTrain va evalua posibilitatea de a intra pe piața din Franța în 2020, termenul limită pentru aplicație. „Liberalizarea este o oportunitate unică de a crea o ofertă extinsă de servicii de mobilitate pentru pasagerii francezi”, a explicat Yvan Lefranc-Morin, directorul FlixBus Franța.

FlixTrain se extinde și în Germania. Noi destinații

Pe lângă planurile de extindere la nivel internațional, numărul trenurilor verzi continuă să crească și pe piața din Germania. După ce FlixTrain a început să opereze rutele dintre Berlin și Stuttgart (via Frankfurt) și Hamburg și Köln în 2018, noi trenuri au fost adăugate rețelei în 2019. Din 15 decembrie, șapte noi orașe (printre care Aachen, Leipzig, Halle și Erfurt) au fost adăugate pe rutele Berlin – Köln sau Berlin – Stuttgart. Din primăvara lui 2020, FlixTrain a anunțat că va lansa o nouă rută între Stuttgart și Hamburg.

Discuții cu mai mulți producători de trenuri

În Germania, FlixTrain operează în prezent câteva trenuri recondiționate care au aparținut anterior Deutsche Bahn.

Trenurile necesare pentru a susține expansiunea în Germania, dar și pe noile piețe din Europa vor fi atât trenuri recondiționate, cât și trenuri complet noi. Furnizorul de servicii de mobilitate este deja în discuții cu o serie de producători de trenuri. FlixTrain își propune ca toate garniturile sale să fie alimentate 100% cu energie regenerabilă, cum este în prezent cazul trenurilor operate în Germania.

Mai mult de un milion de pasageri au călătorit cu trenurile FlixTrain, alimentate în proporție de 100% cu energie verde furnizată de Greenpeace Energy, în Germania, într-un an de la lansare.

Ultimele Articole