duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Fiul unui lider sindical a fost pus de Simu director în centralul CFR SA

Continuă seria schimbărilor făcute de Ion Simu-Alexandru la conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, prin demiterea altor trei directori. În locul unuia dintre aceștia a fost numit fiul unui lider sindical de la calea ferată. Tatăl său spune că nu a intervenit în niciun fel pentru a-i facilita obținerea acestui post și că va continua să critice conducerea companiei de infrastructură, dacă va fi cazul.

Directorul general al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, adus de ministrul Sorin Grindeanu de la Timișoara la vârful companiei de infrastructură în decembrie anul trecut, continuă să schimbe directorii din subordinea sa după bunul plac.

Acum a venit rândul altor trei directori să fie ”maziliți” de Simu. Este vorba de directorul Comercial, Mihai Ungureanu, de cel Tehnic, Rodica Ivan, și de directorul de Resurse Umane, Ion-Claudiu Stroe. Modificările nu au fost făcute încă pe pagina de internet a companiei, însă ele au fost confirmate pentru Club Feroviar de surse de încredere.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Fiul unui lider sindical, pus director Tehnic. Florea Dobrescu spune că n-a intervenit

fiul unui lider sindical negocierea CCM la CFR vouchere de vacanţă refuzul testării alcoolemiei oprirea trenurilor rastel de biciclete în fiecare garăEi bine, în locul Rodicăi Ivan, director Tehnic al CFR SA a fost numit Cristian Dobrescu. El este nimeni altul decât fiul lui Florea Dobrescu, președintele Federației Naționale Sindicale Drum de Fier, cea mai mare organizație sindicală reprezentativă din cadrul CNCF CFR SA.

Contactat de Club Feroviar, tatăl noului director Tehnic a negat că ar fi intervenit în vreun fel pentru a facilita această numire și a susținut că va continua să critice conducerea companiei, inclusiv pe Ion Simu-Alexandru, dacă vor fi afectate drepturile salariaților pe care-i reprezintă. „Eu nu am intervenit pentru el. Are pregătire, a lucrat la proiectare, a lucrat la investiții, are CV-ul bun. El e pe treaba lui profesională, eu sunt pe treaba mea sindicală. Voi critica conducerea CFR SA dacă nu-și achită obligațiile față de salariați, oricare ar fi acestea”, a spus liderul sindical.

Florea Dobrescu se va retrage peste doi ani din viața sindicală

Florea Dobrescu a ținut să precizeze că, oricum, el se va retrage din munca sindicală peste doi ani.

El este pensionar cu limită de vârstă, dar a obținut o prelungire a activității. „Eu mai stau (la conducerea federației – n.red.) doar până în 2024, când îmi expiră mandatul de președinte. După mandat, gata, să vină alți copii care să facă muncă sindicală, să lupte pentru drepturile salariaților de la calea ferată”, a conchis liderul sindical.

Sorin Gafițoi, trimis la pensie pentru că l-a cercetat pe Petru Ceșa

fiul unui lider sindical conducerea CFR SA modernizarea gărilor Ciulnița și Fetești salarii înghețate în 2022 Alegeri locale 2020 la FeteștiNu este prima schimbare radicală pe care Ion Simu-Alexandru o face la nivelul directorilor din centralul companiei.

Săptămâna trecută, revizorul general de siguranța circulației feroviare, Sorin Gafițoi s-a pensionat la cerere, miercuri, în aceeași zi cu soția sa, care lucra și ea în centralul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Lui i s-a sugerat însă să recurgă la acest gest, pentru că a făcut parte din comisiile de anchetă internă care l-au anchetat atât pe actualul director general, cât și pe directorul general adjunct tehnic, Petru Ceșa, așa cum a scris Club Feroviar. Acesta din urmă a fost implicat în niște achiziții ilegale pe vremea când conducea Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Din comisia de anchetă internă care a cercetat inițial faptele penale de la Cluj a făcut parte și Sorin Gafițoi, căruia ulterior i s-a cerut să ”pună batista pe țambal” și să refacă raportul de control.

În locul său a fost adus revizorul de siguranța circulației de la Regionala Timișoara (de unde provine directorul general Ion Simu-Alexandru), Cristian Udrea. Și tot din Timișoara provine și actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Execuțiile” de directori de la finele lunii mai

cutremur în centralul CFR SAUn episod similar a mai avut loc la finele lunii mai, așa cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. Atunci, după o carieră de patru decenii în domeniul feroviar, Viorel Scurtu (foto), directorul general adjunct pe partea de Explotare din cadrul CNCF CFR SA s-a pensionat la cerere. El ar fi luat această decizie în urma unor presiuni la care ar fi fost supus din partea directorului general Ion Simu-Alexandru, legate de achiziția directă care se preconiza pentru sistemul de linii din Portul Constanța. Între timp, după plecare acestuia, atribuirea directă s-a concretizat, marele beneficiar fiind Wiebe România.

director în centralul CFR SA cutremur în centralul CFR SATot atunci, în centralul CFR SA a fost adusă Ana-Maria Dascălu (foto dreapta), care a condus Direcția de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în perioada când ministru era Cătălin Drulă.

Ea a fost numită director al Direcției Juridice din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Până acum, în cadrul companiei funcționa Direcția Juridic și Resurse Umane, al cărei director era Ion-Claudiu Stroe. După reorganizarea dispusă de Ion Simu-Alexandru, direcția a fost ”spartă” în două: Direcția Juridic și Direcția Resurse Umane. Cea de-a doua a fost condusă până acum de Ion-Claudiu Stroe (care a fost destituit în ”tranșa” din iulie), iar prima i-a fost repartizată fostei șefe a DTF.

Ultimele Articole