spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Fiscul de la Chișinău a pus poprire pe conturile întreprinderii Calea Ferată din Moldova

Fiscul de la Chișinău a pus poprire pe conturile întreprinderii Calea Ferată din Moldova, drept pentru care angajații nu și-au mai primit salariile de mai bine de trei luni de zile.

Fiscul de la Chișinău întârzieri de salarii la CFM feroviari au fost decorați faliment la CFM divizarea Căii Ferate a Moldovei proiectele feroviare din Republica Moldova Linia Anticorupție la Calea Ferată

Datoria întreprinderii de stat către angajații săi depășește 60 de milioane de lei moldovenești, echivalentul a 13,6 milioane de lei românești, notează site-ul Agora.md.

După cum a declarat președintele sindicatului muncitorilor feroviari, Ion Zaporojan, întreprinderea de stat nu are bani pentru salarii, din cauza datoriei la bugetul de stat. Aproape șapte mii de angajați ai întreprinderii din țară nu au primit salarii din septembrie 2020.

”Din cauza pandemiei, volumul transportului de pasageri și mărfuri a scăzut, nu sunt suficienți bani. Serviciul fiscal a făcut concesii pentru Calea Ferată – în iulie, august și septembrie i s-a permis să nu se transfere impozite și beneficii sociale. Dar situația cu transportul feroviar nu s-a îmbunătățit, din această cauză s-a format o datorie mare la bugetul de stat, Serviciul Fiscal a arestat conturile companiei și a confiscat fonduri pentru acoperirea datoriilor. Toți banii care se duc în conturile întreprinderii sunt preluați de autoritatea fiscală”, a explicat președintele sindicatului.

CFM are datorii de peste cinci milioane de lei românești către Fiscul de la Chișinău

Potrivit acestuia, ultima dată când muncitorii și-au primit salariile a fost în septembrie, iar muncitorii feroviari au rămas fără bani pentru sărbătorile de iarnă, iar acest lucru se întâmplă pentru al șaselea an consecutiv. De asemenea, lucrătorii nu sunt plătiți pentru perioadele de nefuncționare tehnică și plata asistenței materiale a fost suspendată.

Serviciul Fiscal a declarat că întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova a acumulat o datorie la bugetul de stat în valoare de peste 23,5 milioane de lei moldovenești, echivalentul a peste cinci milioane de lei românești. Datoria a fost formată din cauza faptului că întreprinderea nu a plătit impozite în octombrie și noiembrie 2020.

Pentru a acoperi datoria, Serviciul Fiscal a blocat unele conturi ale întreprinderii și a acoperit parțial datoria companiei față de bugetul statului. (A.B.)

Ultimele Articole