spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Firea pregătită să deszăpezească Bucureștiul

Primăria generală a pregătit sute de utilaje de deszăpezire, inclusiv pentru refugiile, liniile și macazurile de tramvai, informație comunicată de edili la primii fulgi de iarnă din această lună.

Operatorii de deszăpezire, precum şi administraţiile domeniului public din toate sectoarele Capitalei sunt pregătite să acţioneze cu un total de 326 utilaje, 839 operatori de deszăpezire şi stocuri totale de materiale antiderapante de 15.895 tone, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

„În caz de ninsoare abundentă, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB,cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş. De asemenea, STB este pregătită să intervină cu personal şi utilaje pentru deszăpezirea cailor de rulare a tramvaielor, buna funcţionare a macazurilor şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai. STB dispune de stocuri suficiente de material antiderapant şi alte substanţe necesare pentru deszăpezire (sare, clorura de calciu etc), are 170 de vehicule de intervenţie, precum şi de suficient personal pentru îndepărtarea zăpezii de pe peroane. Totodată, societatea bucureşteană de transport continua acţiunile de igienizare şi de dezinfectare a vehiculelor, cu două treceri pe zi, pentru protejarea călătorilor”, se arată în comunicatul PMB. (D.C.)

Ultimele Articole