spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Firea îl atacă pe Nicușor Dan la tramvaiele STB

Câteva zile după ce o instanță de judecată a dat dreptate producătorului Electroputere VFU în disputa cu Primăria Capitalei, privind achiziția a 40 de tramvaie de către STB, Gabriela Firea a lansat un atac la adresa lui Nicușor Dan pe această temă.

Fostul edil șef al Bucureștiului a reamintit faptul că Primăria Capitalei și Societatea de Transport București (STB) sunt obligate de o instanță de judecată, definitiv, să cumpere 40 de tramvaie produse la Pașcani, după ce Nicușor Dan a cerut anularea achiziției, fără motive întemeiate.

„Ghinion pe capul bucureștenilor să fie conduși de un primar PNL-USR Plus care și-a făcut un scop din a bloca totul! Suntem într-o situație incredibilă în București: Primăria Capitalei și STB sunt obligate de o instanță de judecată, definitiv, să cumpere 40 de tramvaie românești. Sună ciudat, în condițiile în care în București circulă tramvaie vechi de 30-40 de ani. Mai bine spus, a fost nevoie ca un judecător să decidă că este nevoie de tramvaie noi, nu cum a decis Primarul General la începutul anului. Nicusor Dan a cerut anularea achiziției tramvaielor românești, produse la Pașcani, fără motive întemeiate, doar pentru că licitația a fost organizată pe când eu conduceam Primăria Capitalei”, susține Firea într-o postare pe Facebook.

Despre subiect Club Feroviar a scris zilele trecute. Curtea de Apel a respins miercuri acțiunea STB contestația în anulare – recurs privind licitația de achiziție a 40 de tramvaie, la care desemnată câștigătoare a fost compania Electroputere VFU Pașcani.

Instanța a respins și solicitarea STB de a chema drept garant Primăria Generală a Municipiului București. „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a chematei în garanţie UAT Municipiul Bucureşti şi constată că această parte nu are calitate procesuală pasivă. Respinge excepţiile lipsei dovezii calităţii de reprezentant, netimbrării şi tardivităţii. Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge contestaţia în anulare, ca inadmisibilă. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 15.09.2021”, potrivit sentinței postate pe site-ul instanțelor de judecată.

Ultimele Articole