spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Finul lui Falcă promite dreptate. PSD va vota în plen Statutul personalului feroviar

PSD va vota în Parlament legea privind Statutul personalului feroviar, în pofida faptului că președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea spre reexaminare, din cauza faptului că nu sunt prevăzute resursele necesare finanțării.

 

Anunțul a fost făcut vineri de Eusebiu Pistru, deputat PSD și fost secretar de stat în 2009 în Ministerul Transporturilor, în guvernul PD-L condus de Emil Boc. Pistru este finul fostului primar al Aradului Gheorghe Falcă și ceea ce s-ar putea numi un traseist politic.

Publicația ghidularadean.ro notează că Eusebiu Pistru este în acest mandat la al patrulea partid, în 2016 a intrat în Camera Deputaților pe lista PNL, apoi a plecat la ALDE, ca apoi să treacă (nu știm dacă și cu carnet de partid) la PMP, grup parlamentar în care a activat în Camera Deputaților după plecarea de la ALDE, ca în final să ajungă la PSD-ul pe care-l înfiera în 2016. Trecerea la PSD a avut loc acum o săptămână – zece zile, iar Pistru pare a încerca să își facă simțită prezența prin astfel de anunțuri.

„În urmă cu un an de zile am votat în Parlament o lege extrem de importantă pentru lucrătorii din sistemul feroviar, care aducea clarificări și facilități privind statutul feroviarului. Din păcate însă, președintele Iohannis a decis, în mod nejustificat, să nu promulge legea și să o retrimită spre reexaminare”, spune deputatul PSD Arad Eusebiu Pistru.

„Cu toate acestea tentativele lui Klaus Iohannis de a tegiversa și încurca lucrurile iau sfârșit, pentru că luni, Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților a respins cererea președintelui de reexaminare a Legii privind Statutul personalului feroviar. Următorul pas este votul în plenul Camerei Deputaților, iar apoi legea va ajunge din nou la șeful statului, care este obligat să o promulge. Este important de precizat că prin Statut, s-a obținut mărirea coeficienților de ierarhizare la un nivel foarte apropiat de nivelul cerut de sindicate, respectiv coeficienții câștigați prin Contractul colectiv de muncă la nivelul ramurii transporturi 2008-2010. Totodată, s-a aprobat reducerea vârstei standard de pensionare cu cinci ani, fără penalizare, pentru întreg personalul feroviar, reușindu-se reducerea stagiului obligatoriu de cotizare de la 35 la 30 de ani. Sigur că toți parlamentarii de Arad vor vota favorabil săptămâna viitoare în Parlament, pentru că doar astfel putem să redăm personalului feroviar respectul cuvenit” afirmă deputatul PSD Arad Eusebiu Pistru. (D.C.)

Ultimele Articole