sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Finul lui Gruia Stoica numit director general Rail Force

Mihai Ciprian Chiriță, finul lui Gruia Stoica, a fost numit director general la Rail Force.

De profesie economist Mihai Ciprian Chiriță, finul lui Gruia Stoica de la GFR, numit recent director general al Rail Force, este fost angajat al grupului Grampet. Numirea sa vine după ce un fost director Rail Force, respectiv Ovidiu Vizante a devenit angajat GFR.

Finul lui Gruia Stoica retribuit mai bine la firma lui Comana și Ganea

Surse Club Feroviar afirmă că acesta ar urma să aibă un salariu net de 20000 lei la Rail Force, de câteva ori mai mare decât cel primit la GFR. Neînțelegerile cu Gruia Stoica și salarizarea proastă ar fi fost principalele motive care l-au împins pe Chiriță în brațele companiei brașovene.

Ovidiu Vizante a ocupat funcția de director general al CFR Călători în perioada 30 aprilie-30 septembrie 2021. A fost un apropiat al ministrului, dovadă în acest sens fiind faptul (pentru a da doar un exemplu) că Drulă a refuzat să dea curs cererii lui Cîțu, în vara lui 2021, de a-l înlătura din funcție după scandalul trenului cu copii ținut o noapte întreagă în câmp la Fundulea, la doar câțiva kilometri de București.

Ovidiu Vizante lucrase ani buni în sistemul feroviar atât în cel de stat, cât și în cel privat. Originar din Făgăraș, și-a început cariera la Regionala Braşov a CNCF CFR SA, ca şef regulator circulaţie, şi a ajuns manager de trafic. După o perioadă, Vizante a intrat în transportul privat de marfă. Din 2013 și până în 2021, Ovidiu Vizante a fost administrator al SC Rail Cargo Romania SRL, filiala românească a operatorului de marfă austriac Rail Cargo Logistics Austria GMBH.

Citește mai mult aici despre numirea lui Ovidiu Vizante la GFR.

Cât privește Rail Force, aceasta era o companie deținută de Iorgu Ganea și Costel Comana până la decesul straniu al ultimului. Reamintim că acesta s-ar fi sinucis (prin spânzurare) într-un avion în Costa Rica. Comana era un apropiat la fostului președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea și protagonist al mai multor scandaluri de corupție.

Ultimele Articole