Finlanda: NIB finanteaza un nou segment al liniei de metrou vestice din Espoo

18 octombrie 2016

espooBanca Nordica de Investitii (NIB) si compania municipalitatii din Espoo, Länsimetro Oy, au semnat un acord de imprumut totalizand 150 de milioane de euro cu o perioada de maturitate de 30 de ani pentru constructia extensiei liniei de metrou vestice din Espoo in regiunea capitalei finlandeze. Imprumutul va finanta Faza a doua a liniei de metrou vestice care va conecta cele mai vestice zone ale orasului de capitala tarii, Helsinki. Noul segment de 7 km va avea 5 statii si va fi finalizat in 2020.
„Regiunea capitalei Finlandei care este in curs de dezvoltare necesita solutii moderne si durabile pentru transportul public. Extensia liniei vestice de metrou sustine dezvoltarea reducand emisiile de carbon si crescand capacitatea de transport a calatorilor”, a declarat Henrik Normann, Presedintele NIB. In total, valoarea anuala a timpului economisit in trafic este estimata la aprox.  1 milion de euro pana in 2025 si va depasi 3 milioane de euro pana in 2050. Se estimeaza ca 170.000 de oameni vor utiliza noua linie de metrou in fiecare zi.
Faza 1 a liniei vestice de metrou care are o lungime de 14 km si 8 statii a fost confinantata cu un imprumut NIB semnat in 2011 pentru suma de 120 de milioane de euro.