marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Polițiștii de la Transporturi au făcut controale la trenurile de marfă. Fier vechi furat din vagoane

În perioada 18-19 septembrie, poliţiștii de la Transporturi au desfășurat controale la trenurile de marfă, prilej cu care au descoperit un caz de 200 kg de fier vechi furat din vagoane în Portul Constanța.

Acțiunea oamenilor legii a avut ca scop eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant.

Au fost verificate 605 mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost făcute controale la 12 magazii de piese de schimb. Totodată, polițiștii au făcut verificări şi la 106 unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, fiind întocmit un dosar penal.

În cadrul aceleiași acţiuni, au fost făcute 75 de controale la firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare, a anunțat marți dimineață Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Poliției Române.

Polițiștii au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi alte acte normative, cu o valoare totală de 103.640 de lei.

Poliţiştii de la Transporturi, sprijiniți de 35 de angajaţi feroviari, au făcut verificări în 83 de trenuri de marfă, în staţiile de cale ferată şi alte 73 în triaje. 12 trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

Fier vechi furat din vagoane în Portul Constanța

Polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat, în Portul Constanţa, zona Poarta 9, trei bărbați, toți din județul Constanța, care au sustras, din incinta Portului Constanţa, 200 de kilograme de fier vechi. Bărbații sunt cercetați, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, mai precizează comunicatul Poliției.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole