duminică, martie 3, 2024
spot_img

Ferrovie dello Stato preia Trainose

trainoseFondul de Dezvoltare a Activelor Republicii Elene (HRADF) a anuntat ca la 14 iulie 2016, consiliul director a deschis oferta financiara cu caracter obligatoriu privind vanzarea unei cote de 100% in cadrul Trainose depusa de Ferrovie Dello Stato Italiane.
Suma oferita este de 45 de milioane de euro. HRADF incheie astfel un proces care a inceput in urma cu trei ani. Privatizarea Trainose asigura nu numai viabilitatea Trainose, dar si dezvoltarea sa ulterioara.
In plus, aceasta reprezinta o piatra de hotar importanta care stabileste fundamentul privind inchiderea cu succes a dosarului ajutorului de stat al Comisiei Europene in cazul datoriei pe care Trainose o are fata de OSE care se ridica la peste 700 de milioane de euro.
Plicul licitatiei va fi trimis imediat Curtii Auditorilor pentru revizuirea si evaluarea precontractuala, iar Acordul de Cumparare al Actiunilor (SPA) va fi semnat, ca urmare a aprobarii Curtii Auditorilor. Incheierea tranzactiei face subiectul aprobarii autoritatilor competente.
Banca de Investitii a Greciei si Kantor au avut rolul de consultanti tehnici, M&P Bernitsas Hogan Lovells a fost consultantul juridic, iar Hogan Lovells a fost consultant tehnic in numele HRADF.

Ultimele Articole