Ferrovie dello Stato lanseaza o noua divizie de marfa

13 ianuarie 2017

trenitaliaGrupul Ferrovie dello Stato Italiane isi restructureaza divizia de marfa pentru a evita dublarea activitatilor si pentru a maximiza eficienta acesteia sub numele Mercitalia (Freight Italy), care va avea trei divizii: Mercitalia Rail, Mercitalia Logistics si Mercitalia Terminal.
Primul pas al acestui proiect este acordarea diviziei de transport de marfa de catre Trenitalia S.p.A. companiei Mercitalia Rail S.r.l prin intermediul unei desprinderi partiale propotionale.
Companiei Mercitalia Rail ii va fi incredintata Divizia de marfa si resursele pe care Trenitalia le foloseste in activitatea de transport feroviar de marfa. Activitatile mentionate nu vor mai fi realizate de catre Trenitalia, ci vor fi transferate catre Mercitalia Rail. Aceasta restructurare face parte din planul de afaceri strategic 2017-2026 care a fost prezentat de directorul executiv al FS, Renato Mazzoncini, impreuna cu Presedintele FS Gioia Ghezzi in septembrie 2016. Conform planului, FS va fi transformata dintr-o companie nationala traditionala intr-un furnizor international de mobilitate integrata atat pentru calatori, cat si pentru marfa.