spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

DOCUMENT Șapte feroviari au fost decorați de Igor Dodon, președintele Republicii Moldova

Șapte feroviari au fost decorați de Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, cu ocazia Zilei Feroviarului din stânga Prutului, care a fost sărbătorită duminica trecută.

feroviari au fost decorați

”Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat înalte distincţii de stat unui grup de angajaţi ai Î.S. Calea Ferată din Moldova. Astfel, cu ocazia Zilei Feroviarului, un grup de lucrători s-a învrednicit de Ordinul <Gloria Muncii>  şi de Medalia <Meritul Civic> pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul transportului feroviar, merite în sporirea eficienţei utilizării materialului rulant şi contribuţie la asigurarea securităţii circulaţiei transportului feroviar”, se arată pe site-ul Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova.

Șapte feroviari au fost decorați. Ce funcții au aceștia

Ordinul ”Gloria Muncii” a fost acordat pentru trei angajați ai CFM – doi lăcătuși, unul la Revizia de Vagoane Bălți și celălalt la Depoul de Locomotive Chișinău. Medalia ”Meritul Civic” a fost primită de un șef de manevră din stația Ungheni, un lăcătuș de la depoul de Locomotive Basarabeasca, un brigadier din stația Bălți-Slobozia și un șef de echipă de la Secția de Întreținere a Căii Bender.

În Republica Moldova, Ziua Feroviarului a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 894 din 7 august 2006. ”Luînd în considerare importanţa şi rolul transportului feroviar în economia naţională şi recunoscînd meritele lucrătorilor acestei ramuri în dezvoltarea şi prosperarea ţării, Guvernul HOTĂRĂŞTE: Se instituie sărbătoarea profesională a lucrătorilor transportului feroviar din Moldova <Ziua feroviarului>, care se va consemna anual în prima duminică a lunii august”, se arată în Hotărârea semnată de prim ministrul de la acea vreme al Republicii Moldova, Vasile Tarlev.

Ultimele Articole