spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Prima generație de femei mecanic de locomotivă, formată și angajată de Grup Feroviar Român

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român a format și ulterior angajat prima sa generație de femei mecanic de locomotivă, opt la număr.

femei mecanic de locomotivă

GFR a lansat, în martie 2017, programul „Femei mecanic de locomotivă: șanse egale în profesii feroviare”. Obiectivul imediat a fost unul pragmatic, extinderea bazinului de forță de muncă eligibilă și calificată, pentru operațiunile sale în creștere la nivel național. Programul, primul de acest fel din România, a provocat preconcepții, promovând egalitatea de șanse într-o industrie tradiționalistă, dominată de bărbați, informează wall-street.ro.

Din cele 36 de locuri puse la dispoziție de către C.E.N.A.F.E.R., instituția specializată în formarea angajaților din industria feroviară, s-au înscris doar opt femei. Acestea au fost încadrate într-o clasă mixtă, alături de 25 de bărbați.

Generația de femei mecanic de locomotivă a susținut examenul de absolvire

La sfârșitul a șase luni de teorie și trei luni de practică, doamnele au obținut rezultate care le-au plasat în fruntea clasei.

„Încă din timpul școlii, fiind în stagiile de practică, au stârnit curiozitatea tuturor, mulți văzând în acest inedit un eșec. Însă dorință doamnelor de a învață meseria de mecanic de locomotivă i-a convins pe cei pesimiști să-și schimbe părerea”, a declarat instructorul de tracțiune Adrian Radu.

În ianuarie 2019, întreaga clasă a susținut examenul de absolvire, iar doamnele au obținut rezultate foarte bune, fiind ulterior angajate de Grup Feroviar Român. Recent, acestea au fost promovate la funcția de mecanic ajutor de locomotivă.

Ultimele Articole