spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

Federația MERIDIAN și feroviarii protestează joi în fața Guvernului

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, la inițiativa și solicitarea unor organizaţii sindicale membre, din diverse domenii de activitate, susține organizarea unui protest în Piața Victoriei, în faţa Guvernului României, joi, 16 septembrie 2021, între orele 10.30 – 13.30.

Potrivit liderului indical Rodrigo Gabriel Maxim, pe partea de transporturi feroviare, nemulțumirile sunt:

  • Înghetarea salariilor si pensiilor in anul 2021
  • Prorogarea  termenelor de aplicare a legilor in vigoare
  • Distrugerea sistemului feroviar din România în anul 2021, declarat de Uniunea Europeană ca fiind anul Căilor Ferate Europene
  • Lipsa achizițțiilor la ARF pe fonduri europene
  • Lipsa schimbului real de generații la mecanicii de locomotivă de la CFR CĂLĂTORI, la șefi tren și casieri. Lipsa strategiei.
  • Starea tehnică a locomotivelor CFR CĂLĂTORI, 90 % scadente la reviziile mari. Lipsa fondurilor pentru repararea locomotivelor CFR CĂLĂTORI.

Potrivit MERIDIAN, organizațiile sindicale din structura CSN MERIDIAN vor să aducă în atenția autorităților și a opiniei publice, probleme arzătoare care preocupă salariații din România, cum ar fi fentarea legislației sociale de către autorități și neaplicarea legilor privind pensiile, coșul minim de consum lunar, Statutul Personalului Feroviar – Legea nr.195/07.09.2020. Lista MERIDIAn este însă una mult mai largă incluzând cereri privitoare și la drepturile altor categorii socio-profesionale.

Ultimele Articole