spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Federația Mecanicilor de Locomotivă susține revendicările sindicaliștilor de la metrou

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România susţine solicitările Unitatea – Sindicatul Liber Metrou în contradictoriu cu administraţia Metrorex SA, se arată într-un comunicat al federației sindicale dat publicității vineri.

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă cumulul pensie-salariu acțiuni de protest la CFR negocierea CCM la CFR Marfă

Măsura prin care se încearcă diminuarea salariilor lucrătorilor din Metrorex este în contradicţie cu legea, în condiţiile în care există un contract colectiv de muncă agreat şi semnat de partenerii sociali şi este inadmisibil să se facă presiuni asupra salariaţilor pentru a fi de acord cu diminuarea drepturilor care li se cuvin, spun sindicaliştii din căile ferate.

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă: ”Îi susţinem în totalitate pe colegii noştri de la Metrorex”

”Îi susţinem în totalitate pe colegii noştri de la Metrorex SA şi solicităm Guvernului României şi Ministerului Transporturilor, reprezentat de ministrul Cătălin Drulă, să îşi ia în serios rolul de garant al respectării legii şi să promoveze un dialog social constructiv îndreptat către îmbunătăţirea condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea salariaţii din Metrorex. Oamenii trebuie puşi în faţa oricăror obscure interese politicianiste”, se mai arată în comunicat.

Circulația cu metroul a fost oprită vineri dimineața, la începerea programului, pe toate magistralele, într-o acțiune spontană a salariaților de la Metrorex, considerată de către managementul companiei a fi inițiată de către sindicat. Circulația este oprită și la această oră pe toate magistralele.

”În dimineața zilei de 26 martie, reprezentanți ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii. Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Așa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. „Deși sindicaliștii au lăsat de înțeles că ar avea o listă de cereri, invitațiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopții”, a precizat conducerea Metrorex. (A.B.)

Ultimele Articole