FCC Construcción accelereaza lucrarile pe tronsonul Gurasada-Simeria

Constructorul spaniol FCC Construcción a anuntat ca a inceput montajul de cale pe sectiunea Simeria – Km 614, tronsonul 3 Gurasada – Simeria (40 km lungime).

In cadrul acestui proiect, cu o valoare de peste 570 milioane euro, vor fi modernizati cei peste 40 km de infrastructura si suprastructura feroviara ai tronsonului astfel incat trenurile sa circule cu viteza maxima de 160 km/h.

Reamintim ca in august 2017, CFR SA si Asocierea FCC – Astaldi – Convensa au semnat contractul de lucrari, in valoare de 2,63 miliarde lei (572,8 milioane euro), pentru modernizarea sectiunii Gurasada-Simeria. Asocierea este formata din companiile FCC Construcción, Astaldi S.p.A, si Contratas Y Ventas, liderul de proiect fiind FCC Construcción.

Aceasta se afla pe axa prioritara TEN-T 22 Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brasov-Bucuresti-Constanta (Coridorul Rin-Dunare, ramura nordica).

Proiectul implica, de asemenea, lucrari de terasamente si consolidari pe intreaga distanta, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste raul Mures), 27 de podete, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrari civile in 9 statii de cale ferata (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrari de electrificare si energoalimentare precum si lucrari de implementare a sistemului de siguranta a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).

Sursa de finantare este asigurata din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si de la bugetul de stat. Termenul de executie este de 3 ani, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani.

Foto: FCC Construcción