spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Doamnele și domnișoarele au primit flori de la jucătorii FC Rapid în Gara de Nord

De 1 Martie, doamnele și domnișoarele au primit flori de la jucătorii FC Rapid în Gara de Nord din București.

”Băieții noștri au împărțit flori doamnelor și domnișoarelor în Gara de Nord, cu ocazia zilei de 1 Martie. #1Martie Alb-Vișiniu”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook FC Rapid 1923, însoțită de o serie de fotografii făcute la fața locului.

Flori de la jucătorii FC Rapid în Gara de Nord. Echipa de suflet a feroviarilor

Rapidul este echipa de suflet a feroviarilor. FC Rapid a fost fondat în 1923 de către un grup de muncitori de la Atelierele CFR Grivița sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R.. Rapid a câștigat de patru ori titlul național (de trei ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război al cărui trofeu purta denumirea de ”Cupa Basarabia”) și de 13 ori Cupa României.

În iunie 2016, Rapid a fost declarat în instanță în faliment. Deși nu era definitivă, decizia a avut ca urmare faptul că echipa nu a mai putut înregistra contracte noi și neavând legitimați suficienți jucători, clubul nu s-a putut înscrie în prima divizie în sezonul 2016–2017, în urma hotărârii Ligii Profesioniste de Fotbal. La scurt timp, a urmat și desființarea echipei.

După faliment, au început patru proiecte paralele de reconstrucție a echipei, dintre care sustenabil s-a dovedit a fi unul: Mișcarea CFR, devenită Academia Rapid și mai apoi Fotbal Club Rapid (Liga a II-a în sezonul 2020-2021). În luna iunie 2018, Academia Rapid a obținut dreptul să se numească FC Rapid după ce a achiziționat la o licitație brandul clubului Rapid București fondat în 1923, marca și culorile, fapt recunoscut oficial de Federația Română de Fotbal. (A.B.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează Târgul de Carieră Feroviară în România ediţia a IV-a, în zilele de 24 și 25 martie 2021, realizând astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

ALSTOM ROMANIA – PARTENER PRINCIPAL

De peste 25 de ani, compania Alstom este deschizătoare de drumuri, având un rol important în tranziția României către un transport feroviar modern și sustenabil. De la soluții de control digital al traficului feroviar, infrastructură și electrificare, la mentenanța pe termen lung a flotei de trenuri a metroului București, Alstom aduce în mod activ o schimbare pozitivă în transportul feroviar din România.

MAI MULTE DETALII

 

Ultimele Articole