spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Au început lucrările la fațada stației de metrou Tudor Arghezi. Șantierul e în grafic

Zilele acestea au început lucrările la fațada stației de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2, construită de Primăria Sectorului 4.

”Ne-am apucat de lucru la fațada stației de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni. În mai puțin de două săptămâni vor ajunge în șantier scările rulante și liftul. Suntem în grafic”, a scris joi dimineață pe contul său de Facebook primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.Se lucrează fațada stației de metrou Tudor Arghezi, care va fi gata anul acesta

Noua stație de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2, după cea existentă Berceni (fostă Depoul IMGB), ar putea fi gata în 2022, a declarat recent edilul Sectorului 4.

Noua stație de metrou va avea două accese către București și alte trei către Șoseaua de Centură. Este vorba despre prima lucrare de metrou realizată de o autoritate publică locală din România. Valoarea contractului se ridică la 151 de milioane de lei, mare parte provenind din fonduri europene.

Noua linie de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri este construită pornind de la stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou. Ministerul Fondurilor Europene a aprobat în luna septembrie a anului 2020 cererea de finanțare pentru stația de metrou, în valoare de 50 de milioane de euro.

Ultimele Articole