miercuri, mai 8, 2024
spot_img

În sfârșit, se va circula fără transbordare între stațiile de metrou Pipera și Tudor Arghezi

După mai multe promisiuni neconcretizate, de joi, 9 mai 2024, se va circula fără transbordare pe Magistrala 2 între stațiile de metrou Pipera și Tudor Arghezi.

”Metrorex informează că de mâine, 9 mai 2024, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se va desfășura direct, între stațiile Tudor Arghezi și Pipera, fără a mai fi necesară transbordarea la stația Berceni. Intervalul de succedare a trenurilor la orele cu vârf de trafic va fi de 4 minute, iar timpul de parcurs al trenurilor de metrou dintr-un capăt în altul al Magistralei 2 va fi de aproximativ 30 minute”, a anunțat miercuri directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.Promisiuni deșarte una după alta

Stația Tudor Arghezi a fost pusă în funcțiune cu călători pe 15 noiembrie 2023, chiar dacă lucrările de construcție fuseseră finalizate în decembrie 2022.

”Circulația trenurilor se va realiza în primă fază în sistem pendulă, pe relația Berceni-Tudor Arghezi, având în vedere că sistemul de automatizare nu a fost finalizat în integralitate. Avem asigurări că se va finaliza în curând, până la finalul anului 2023 – n.red.). În primă fază, trenurile vor circula la interval de opt minute între stațiile Berceni și Tudor Arghezi, iar mai departe, până la Pipera, la interval de patru minute. După finalizarea sistemului de automatizare a circulației, trenurile vor circula de la stația Pipera la Stația Tudor Arghezi la interval de patru minute”, spunea la vremea respectivă șefa Metrorex.

Numai că acest lucru nu s-a întâmplat, și s-a circulat în continuare la cale liberă și în sistem pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni (fostă Depoul IMGB). Practic, luai metroul de la Tudor Arghezi și mergeai doar o stație, până la Berceni, unde te mutai la celălalt peron pentru a lua trenul cu care să-ți continui călătoria.

Apoi, în ianuarie 2024, Primăria Sectorului 4 a precizat că din februarie metroul va circula pe ambele linii la fiecare patru minute. O altă promisiune rămasă fără acoperire.

În fine, pe 3 aprilie, când Mariana Miclăuș a participat la un eveniment electoral marca PSD, am întrebat-o când se va putea circula pe Magistrala 2, spre stația Tudor Arghezi, fără transbordare la stația Berceni. Noul termen avansat atunci a fost luna mai, care de data aceasta a fost respectat.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole