spot_img
marți, martie 21, 2023
spot_img

Șeful OPC Cluj, fără mască în Mocăniță. Fotografia a ajuns pe Facebook

În plină pandemie de coronavirus, chiar autoritățile statului încalcă legea. Șeful OPC Cluj, Mircea Radu, apare într-o fotografie pe Facebook fără mască în Mocăniță, deși purtarea ei este obligatorie.

Masca de protecție este începând de sâmbătă obligatorie în zonele aglomerate din județul Maramureș, inclusiv în Mocăniță, dar și la cimitirul Săpânța. Unul dintre cei surprinși că nu o respectă este șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, Mircea Radu, relatează Libertatea.

Mai multe județe din România au impus, de la 1 august, obligativitatea măștii de protecție în spații deschise. O decizie similară a fost luată și în Maramureș, unde „atât locuitorii orașului, cât și cei aflați în tranzit” trebuie să o poarte în spațiile publice deschise aglomerate, se arată într-un comunicat al Prefecturii Maramureș.  Pe lângă piețe, stații de autobuz și alte zone aglomerate, masca este obligatorie și la anumite obiective turistice, și anume Cimitirul Vesel din Săpânța și „Calea Ferată Forestieră Mocănița de la Vișeu de Sus”.

Fără mască în Mocăniță. ”Ar fi fost ciudat să port doar eu”

Într-o fotografie postată pe Facebook este surprins șeful OPC Cluj, alături de mai mulți prieteni. Niciunul dintre ei nu poartă mască și nici ceilalți turiști care se văd pe fundal. ”Noi eram în grup închis, considerat familie. Dar nu ne-a atenționat nimeni că masca de protecție este obligatorie și că ar trebui să facă acest lucru, mai ales în spațiile în care se cumpără bilete. Nu doar eu am fost în situația asta. Au fost peste 100 de oameni acolo și niciunul nu purta mască. Ar fi fost ciudat să port doar eu”, a declarat el pentru Libertatea.

Șeful OPC Cluj spune că publicul trebuie să fie atenționat, afirmând că el respectă regulile.  ”De fiecare dată când am știut că trebuie purtată masca, am purtat-o. Este bine ca publicul să fie atenționat cu privire la lucrurile acestea. Asta este, am ajuns eu oaia neagră, dar bine că ați atenționat”, a mai declarat Mircea Radu.

Ultimele Articole