Hays Travel profită de falimentul Thomas Cook, care a editat primul mers al trenurilor european

9 octombrie 2019

Agenţia independentă de turism Hays Travel profită de falimentul Thomas Cook și va cumpăra toate cele 555 de agenţii ale acesteia. Thomas Cook a editat primul mers al trenurilor european.

falimentul Thomas Cook

Această achiziţie ar putea salva 2.500 de locuri de muncă, potrivit BBC. Hays Travel, cu sediul în oraşul britanic Sunderland, ar avea în plan redeschiderea rapidă agenţiilor, sub propria marcă.

Hays a oferit deja locuri de muncă pentru 600 dintre angajaţii Thomas Cook şi are în plan să mai facă angajări. Această achiziţie este una foarte importantă pentru Hays Travel, în condițiile în care are deja aproximativ 190 de puncte de vânzxare în Marea Britanie.

Agenţia are aproximativ 1.900 de angajaţi, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 379 milioane de lire sterline (423 milioane de euro) şi un profit de 10 milioane de lire sterline (11,3 milioane de euro).

600.000 de turiști, afectați de falimentul Thomas Cook

Aproximativ 600.000 de turişti au rămas blocaţi, la finalul lunii septembrie, în urma falimentului Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, care a dus la declanşarea celei mai mari operaţiuni de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.

Unii analişti au atras atenţia că Thomas Cook a avut dificultăţi de adaptare la schimbările pieţei, parţial din cauza unor datorii de 2,1 miliarde de dolari, acumulate printr-o serie de tranzacţii nereuşite. Compania a fost nevoită să vândă trei milioane de vacanţe pe an numai pentru a acoperi plata dobânzilor.