spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (UTCB) – ingineri constructori pentru infrastructura de transporturi

CFDP - ingineri constructoriFacultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (C.F.D.P.), din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, formează ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

STUDII DE LICENŢĂ

Specializarea CĂI FERATE, DRUMURI ŞI PODURI oferă studenţilor posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi abilităţilor practice necesare în domeniul infrastructurii transporturilor. Absolvenţii pot activa cu succes atât în cadrul firmelor de proiectare şi cercetare, cât şi în servicii de consultanţă sau activităţi de execuţie.

Specializarea INFRASTRUCTURA TRANSPORTURILOR METROPOLITANE  pregăteşte specialişti în domeniul infrastructurii de transporturi din marile aglomerări urbane. Aceştia dobândesc competenţele necesare în vederea desfăşurării, la nivele maxime de exigenţă, a unor activităţi de proiectare, cercetare şi execuţie.

Durata studiilor de licenţă oferite de facultate este 4 ani în regim bugetat sau cu taxă.

STUDII DE MASTERAT

Continuarea pregătirii profesionale a absolvenţilor facultăţii C.F.D.P. se face în cadrul studiilor universitare de master şi ulterior prin studii de doctorat.

Oferta Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri pentru studiile de masterat este următoarea:

Studiile de masterat se adresează absolvenţilor cu diplomă de licenţă, au o durata de 2 ani și se finalizează cu o lucrare de disertație.

Posibilităţi de angajare după absolvire

Încă înainte de absolvire, cea mai mare parte a absolvenţilor C.F.D.P. încheie contracte de colaborare cu firmele de proiectare, execuţie şi consultanţă din domeniu. După terminarea studiilor, absolvenţii devin angajaţi ai acestor firme; de regulă numărul absolvenţilor este insuficient pentru a acoperi cererea pieţii locurilor de muncă din domeniu.

Parteneriate companii

Facultatea noastră este deschisă colaborării cu companii atât din țară cât și din străinătate. Domeniile de colaborare pot fi: realizarea de proiecte de cercetare-dezvoltare, cursuri de perfecționare pentru angajați realizate de cadrele didactice din cadrul facultății, realizarea unor lucrări de licență/disertație în colaborare cu companii, realizarea practicii studențești, etc.

Date complete de contact găsiți în Catalog Feroviar la pagina Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (C.F.D.P.).


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

Club Feroviar și-a propus să vină în ajutorul companiilor, organizațiilor și instituțiilor care activează și influențează domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină din România. Modul în care ne-am gândit să facem acest lucru este de a pune la dispoziția dumneavoastră câteva instrumente gratuite de promovare, care vă pot crește vizibilitatea, notorietatea și care vă pot facilita procesul de recrutare.

Primul dintre acestea este Catalog Feroviar, soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă vă rugăm să ne contactați la office@catalogferoviar.ro.

Ultimele Articole