spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Facelift pentru Maglev-ul japonez

Central Japan Railway Company a dezvăluit luni cea mai recentă versiune a trenului său de levitație magnetică.

Operatorul feroviar rulează noul model pe pistele de testare din prefectura Yamanashi, centrul Japoniei, cu începere din luna august, potrivit NHKWorld.

Trenurile au scaune mai mari decât versiunea anterioară. Panouri izolante fonice au fost instalate pe tavan pentru a reduce zgomotul. Partea de atac a trenului este mai rotunjită în comparație cu designul anterior. Rezistența aerului a fost redusă cu aproximativ 13%, reducând consumul de energie și zgomotul.

Într-o cursă de testare de luni, trenul a atins viteza maximă de funcționare de 500 de kilometri pe oră la doar 2 minute și jumătate după ce a pornit. Pasagerii vor putea parcurge cei aproape 300 de kilometri de la Tokyo la Nagoya în doar 40 de minute, după intrarea trenului în funcțiune. Central Japan Railway intenționează să continue testele până în 2022 pentru a determina specificațiile trenului pentru funcționarea comercială.

Compania își propune să lanseze serviciul feroviar de nouă generație în 2027. O dispută cu autoritățile locale privind construcția unui tunel ar putea întârzia însă acest lucru. (D.C.)

Ultimele Articole