Guvernul a aprobat exproprierile la Otopeni, pentru trenul spre Aeroportul Henri Coandă

31 iulie 2019

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri exproprierile la Otopeni, pentru 63 de imobile proprietate privată aflate pe amplasamentul liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

exproprierile la Otopeni

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, care a precizat că despăgubirile vor fi de aproape șapte milioane de lei.

“La propunerea Ministerului Transporturilor, Guvernul a adoptat o hotărâre importantă pentru realizarea liniei de cale ferată dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Gara de Nord, obiectiv de investiţii de utilitate publică de interes naţional. Aşadar, a fost aprobată declanşarea procedurilor de expropriere pentru 63 de imobile proprietate privată care se află pe amplasamentul acestei lucrări. Suma despăgubirilor care vor fi acordate este de aproape șapte milioane de lei şi se acordă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor”, a precizat Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Decizia privind exproprierile la Otopeni, prilej de scandal

El a adăugat că această legătură feroviară va determina reducerea aglomerărilor rutiere şi a poluării, precum şi scăderea consumului de carburant, a timpului de transport.

Aceste exproprieri au fost subiectul unui imens scandal declanșat de locuitorii din zonă, la îndemnul unor avocați, așa cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar. La dezbaterea publică de la sediul Ministerului Transporturilor pe această temă s-a lăsat cu urlete și cu isterii, chiar dacă proprietarii afectați de proiect erau în număr foarte redus.