sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Exproprieri suplimentare pentru calea ferată Brașov-Sighișoara, la Bod și Vânători

Ministerul Transporturilor va acorda peste un milion de lei, exproprieri suplimentare pentru calea ferată Brașov-Sighișoara, care se află în plin proces de modernizare.

Pe site-ul ministerului a fost postat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul suplimentar care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighișoara, subsecțiunile: 1. Brașov – Apața și 3. Cața – Sighișoara”, aflate pe raza unităților administrativ-teritoriale: Bod – judeţul Braşov şi Vânători – judeţul Mureş.Exproprieri suplimentare pentru calea ferată Brașov-Sighișoara, de la persoane, firme și stat

Prin acest proiect de act normativ se propune aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighișoara, subsecțiunile: 1. Brașov – Apața și 3. Cața – Sighișoara”. De asemenea, proiectul conține lista imobilelor proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza unităților administrativ-teritoriale: Bod – judeţul Braşov şi Vânători – judeţul Mureş, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor, în valoare de 1.077 mii de lei pentru suprafeţele de teren de 44.729 mp (44 imobile afectate – terenuri cu sau fără construcții) aparţinând proprietăţii private a persoanelor fizice sau juridice, astfel cum rezultă din anexa nr. 2 la proiectul de act normativ.

În proiectul de HG mai sunt prezentate lista imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării, precum și lista imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere, al lucrării de utilitate publică de interes naţional.

Suma totală de 1,077 milioane de lei se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, conform Legii bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, Capitolul 84.01 „Transporturi”, titlul 58 – ”Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.19 – Transferuri din bugetul de stat necesare susținerii derulării proiectelor aprobate la finanțare în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei.

Ultimele Articole