spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Proiect de HG privind exproprieri suplimentare pe Coridorul IV, în valoare de un milion de lei

Ministerul Transporturilor vrea să facă exproprieri suplimentare pe Coridorul IV, în valoare de aproape un milion de lei. Recent, au mai fost puse în dezbatere două proiecte similare, referitoare la alte tronsoane de cale ferată.

exproprieri suplimentare pe Coridorul IV creşterea salariului minim

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea HG nr. 456/30.06.2017 privind declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional “Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria” pentru unităţile administrativ-teritoriale: Zam, Burjuc, Gurasada, Ilia, Brănişca, Veţel, Şoimuş, Deva şi Simeria – judeţul Hunedoara.

Exproprieri suplimentare pe Coridorul IV, în funcție de situația din teren

Proiectul de act normativ este necesar din cauza suplimentării suprafețelor de teren necesare implementării proiectului, apărute pe perioada execuției lucrărilor, ca urmare a schimbării/ modificării soluțiilor tehnice din Proiectul Tehnic sau adaptarea acestora la situația din teren. Astfel, trebuie aprobată lista imobilelor supuse exproprierii pentru localitățile Zam, Burjuc, Gurasada, Ilia, Brănişca, Veţel, Şoimuş, Deva şi Simeria din judeţul Hunedoara, completată cu proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi cu sumele individuale aferente despăgubirilor.

Pentru prezentul proiect de HG este necesară suma de 966.382,60 lei, aferentă imobilelor cuprinse în anexă. Această valoare reprezintă suma despăgubirilor din Raportul de evaluare nr. 11/4/917/16.07.2020, întocmit de către evaluatori autorizaţi ANEVAR, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.

CITEȘTE și Exproprieri suplimentare pentru calea ferată, pe tronsoane în curs de modernizare

Ultimele Articole