spot_img
vineri, octombrie 7, 2022
spot_img

Exproprieri pentru calea ferată în județele Gorj și Mehedinți, pe agenda ședinței de Guvern de joi

Pe agenda ședinței de Guvern de joi se află un proiect de Hotărâre privind exproprieri pentru calea ferată la Regionala Craiova a CFR SA.

exproprieri pentru calea ferată exproprieri la CFR licitație pentru colectarea banilor majorare de capital la CFR Călători tramvaie noi în București

Este vorba de proiectul de HG privind declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Lucrări de reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată – Sucursala Regională CF Craiova”, situate pe raza Unităților Administrativ – Teritoriale: Broșteni, din județul Mehedinți și Samarinești, Văgiulești, Țânțăreni, din județul Gorj.

Actul normativ stabilește că se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional. De asemenea, se aprobă lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.

Exproprieri pentru calea ferată, în valoare de 63.000 de lei

Sumele individuale estimate de expropriator sunt în cuantum de 63.000 de lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în conformitate cu Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice cu modificările și completările ulterioare și Legea Bugetului de Stat nr.15/2021, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 04 „Transport feroviar”, titlul de cheltuiala – 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020″/ 58.01 – „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR)”.

Banii se virează de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, într-un cont de trezorerie, deschis pe numele Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora.

Planurile cu amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional se aduc la cunoştinţa publică prin afişare la sediul consiliilor locale implicate și, respectiv, prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului, în condițiile legii. (A.B.)

Ultimele Articole