spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Două proiecte de HG privind exproprieri pentru calea ferată intră în ședința de Guvern de azi

Două proiecte de Hotărâre de Guvern privind exproprieri pentru calea ferată intră în ședința de miercuri a Executivului.

exproprieri pentru calea ferată falimentul CEH Statutul personalului feroviar licitațiile ARF Ordonanța pe achizițiile publice exproprierile pe Apața-Cața Guvernul a adoptat bugetul CFR SA întâlnire Ludovic Orban-patronatele din transporturi bugetele societăților feroviare contractele de servicii publice bugetul CFR Călători rectificat Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare rectificare bugetară exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructură

UPDATE Proiectele au fost adoptate.

Pe agenda ședinței de Guvern de miercuri, care va începe la ora 13,00, figurează două proiecte inițiate de Ministerul Transporturilor, care au implicații feroviare.

Primul este un proiect de Hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria”, pe raza localităților Bata și Bârzava, din județul Arad.

Continuarea lucrărilor în conformitate cu soluţia aprobată conduce la necesitatea dobândirii prin expropriere a unor suprafeţe suplimentare de 19.094 mp teren, aferente unui număr de 32 imobile situate pe raza unităților administrativ-teritoriale Bata și Bârzava din judeţul Arad. Sumele estimate aferente despăgubirilor, ce vor fi făcute pe Tronsonul 2 Km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3 Gurasada – Simeria, sunt în valoare totală de 52.792,03 lei, se arată în proiect, așa cum a informat Club Feroviar la începutul lunii trecute.Exproprieri pentru calea ferată în județul Alba

Pe masa Guvernului se mai află un proiect de Hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Reabilitarea liniei c.f. Brașov – Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunile Sighişoara – Coşlariu şi Coşlariu – Simeria”, pe raza localității Vinţu de Jos, din judeţul Alba.

În acest caz, continuarea lucrărilor în conformitate cu soluţia aprobată impune dobândirea prin expropriere a unor suprafeţe suplimentare de 3.160 mp de teren, aferentă unui număr de 11 imobile situate pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale Vințu de Jos din județul Alba. Sumele estimate aferente despăgubirilor sunt în valoare totală de 80.619,50 lei.

Prin proiectele de acte normative menționate, se cere aprobarea amplasamentelor suplimentare ale lucrărilor de utilitate publică de interes naţional și aprobarea declanşării procedurilor de expropriere. (A.B.)


Ultimele Articole