spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Exproprieri pentru calea ferată Brașov – Simeria, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Guvernul se va reuni miercuri în şedinţă, iar pe ordinea de zi figurează exproprieri pentru calea ferată Brașov – Simeria și alte proiecte privind infrastructura.

exproprieri pentru calea ferată banii de la Strabag Departamentul pentru infrastructură

Potrivit agendei Guvernului, Executivul va aproba declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov- Sighişoara”.

Proiectul vizează „aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional <Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov-Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov-Apaţa şi 3. Caţa-Sighişoara>, de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Braşov, Bod, Feldioara, Măieruş, Apaţa şi Caţa – judeţul Braşov; Saschiz, Vânători, Albeşti şi Sighişoara – judeţul Mureş şi Belin – judeţul Covasna”.

Exproprieri pentru calea ferată de Otopeni

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că face tot posibilul ca pe agenda ședinței de Guvern de miercuri să fie introdus proiectul de HG privind exproprieri pentru calea ferată de Otopeni.

Totodată, pe agenda şedinţei se află şi reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Autostrada Sebeş-Turda”. Un alt proiect vizează modificarea şi completarea hotărârii privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, tronsonul 2, aflate pe raza localităţilor Bârza, Piatra-Olt, Slătioara şi Valea Mare din judeţul Olt.

Ultimele Articole