spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Exproprieri la CFR, pentru reabilitarea a două poduri de pe raza Regionalei Craiova

Guvernul pregătește exproprieri la CFR, pentru reabilitarea a două poduri de cale ferată din județele Mehedinți și Gorj.

exproprieri la CFR licitație pentru colectarea banilor majorare de capital la CFR Călători tramvaie noi în București

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Lucrări de reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată – Sucursala Regională CF Craiova”, situate pe raza UAT-urilor: Broșteni, din județul Mehedinți și Samarinești, Văgiulești, Țânțăreni, din județul Gorj.

Lucrarea de utilitate publică de interes naţional face parte din rețeaua feroviară TEN-T Core. În prezent, pentru asigurarea suprafețelor de teren necesare implementării proiectului este necesară întreprinderea demersurilor specifice de realizare a activităților de expropriere/transfer a acestor terenuri pentru obiectivele:

–           Pod km 20+698, linia CF 136 Strehaia – Motru, între stațiile Corcova – Motru Est și

–           Podeț km 6+592, Linia CF 116 Filiași – Livezeni, între stațiile Țânțăreni și Gilort.Exproprieri la CFR, în valoare de 63.000 de lei

Indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiții au fost stabiliţi şi aprobaţi încă din anul 2014. Pentru prezentul act normativ este necesară aprobarea sumei cu titlu de despăgubire, in valoare de 62.980,90 lei, aferentă unui număr de 186 de imobile, în suprafață totală de 77.659 mp de teren.

Prin proiect se propun aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică și aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, reprezentând teren, care constituie coridorul de expropriere. Suma aferentă imobilelor ce vor fi expropriate rezultă din Rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat ANEVAR Stratu Dana Iuliana. (A.B.)

Ultimele Articole