spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

VIDEO Explozie la München, la intrarea în gara centrală. Trafic feroviar blocat

O explozie la München, lângă șinele de cale ferată de la intrarea în gara centrală a orașului, s-a produs miercuri după amiază și a condus la suspendarea circulației feroviare.

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropierea celei mai aglomerate gări  din orașul german München, a anunțat poliția, citată de Digi 24. Presa germană spune că sunt mai mulți răniți, iar incidentul are un impact enorm asupra transportului local și de lung parcurs.

Potrivit pompierilor, trei persoane au fost rănite în explozia produsă pe un șantier al Deutsche Bahn din München, una dintre ele fiind în stare gravă. Tot traficul feroviar din jurul Gării Centrale din München a fost suspendat miercuri, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare.

Explozie la München. Zona a fost izolată

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj la un șantier în construcţie, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. ”Nu există pericol în afara acestei zone”, a precizat poliţia.

Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua circulația trenurilor.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial. Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la șase metri sub pământ.

Ultimele Articole