sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Pompierii francezi pregătesc la Sighișoara un exercițiu de salvare feroviară într-un tunel

Pompierii francezi pregătesc la Sighişoara un exerciţiu de salvare feroviară, a călătorilor dintr-un tren blocat de alunecări de teren în tunel, care se va derula în luna martie.

exerciţiu de salvare feroviară

Exercițiul se va desfășura într-un tunel dezafectat al CFR.

„Astăzi, 14 ianuarie 2020, primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a primit vizita unei delegaţii franceze compusă din ofiţeri din cadrul structurilor de pompieri, protecţie civilă şi serviciul medical de urgenţă. Aceştia au fost însoţiţi la sediul instituţiei de reprezentanţi ai IGSU, ISU Horea al judeţului Mureş şi ai Detaşamentului de Pompieri Sighişoara. Delegaţia franceză se află în Sighişoara pentru a pregăti o aplicaţie având tema <Salvarea călătorilor dintr-un tren blocat de alunecări de teren în tunel>. Acest exerciţiu se va desfăşura în luna martie a.c. la calea ferată şi tunelul dezafectat din zona Şercheş”, a anunţat marţi Primăria Sighişoara, printr-un comunicat de presă.

Exercițiu de salvare feroviară în tunelul din zona Șercheș

Potrivit comunicatului, pregătirea teoretică şi prezentarea situaţiilor tactice se vor desfăşura la sediul Municipiului Sighişoara, iar aplicaţia practică va avea loc la calea ferată şi în tunelul dezafectat din zona Şercheş, de către formaţiile de intervenţie.

Ultimele Articole