spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Cătălin Drulă se laudă cu execuția bugetară pe fonduri europene pentru calea ferată

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, se arată mulțumit de execuția bugetară pe fonduri europene, inclusiv pentru calea ferată.

execuția bugetară salvarea CFR Marfă protestul de la metrou

Ministerul a reuşit să absoarbă 1,384 miliarde de lei prin proiecte finanţate din fonduri europene până pe 28 aprilie.  Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere de aproape 14%, iar faţă de 2019 de 135%, a scris joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

“O veste excelentă, la final de lună: execuţie bugetară record pe fonduri europene. Este rodul şantierelor de infrastructură deschise în toată ţara! Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reuşit să absoarbă 1,384 miliarde de lei – prin proiecte finanţate din fonduri europene. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere de aproape 14%, iar faţă de 2019 de 135%”, a scris Drulă în postarea sa.

Execuția bugetară, favorabilă căii ferate

Ministrul Transporturilor susţine că aceşti bani se văd concret în proiectarea şi execuţia drumurilor expres şi a autostrăzilor (de exemplu: A0, Autostrada Sibiu – Piteşti, drumul expres Craiova – Piteşti, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Brăila) şi în modernizarea liniilor de cale ferată – spre exemplu, Braşov – Sighişoara – Simeria – Arad sau Bucureşti – Giurgiu.

Potrivit documentului transmis marţi de Ministerul de Finanţe privind execuţia bugetului general consolidat în primele trei luni ale anului 2021, cheltuielile privind proiectele finanţate din fonduri externe nerambursabile (inclusiv subvenţiile de la Uniunea Europeană aferente agriculturii) au fost de 5,48 miliarde de lei, cu 20,4% mai mari comparativ cu anul precedent. Cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost în valoare de 8,06 miliarde de lei, în creştere cu 37,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent când a fost în valoare de 5,85 miliarde de lei. (A.B.)

Ultimele Articole