miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Examen de titularizare ratat din cauza unui tren întârziat CFR Călători

Mai mulți profesori din Pașcani au ratat examenul de titularizare desfășurat miercuri la Iași din cauza faptului că trenul care îi aducea de la Pașcani a avut peste o oră întârziere. Un tren întârziat CFR Călători le-a stricat socotelile pe următorul an.

Potrivit documentării Club Feroviar, ar fi vorba de IRN 1765 pe relația Timișoara Nord – Pașcani – Iași care trebuia să ajungă la destinație la ora 7.22, dar care a ajuns în jurul orei 8.30 din cauza unei întârzieri de 78 minute. Examenul a început în toată țara la ora 8.00.

Tren întârziat CFR Călători

Trenul în cauză a părut cel mai convenabil dascălilor pentru că mai există doar un alt IRN, dar care ajungea prea devreme în Iași, în rest numai trenuri Regio. Înainte de IRN 1765 ultimul tren regio ajungea la ora 7.00 în Iași. Profesorii s-au bazat pe faptul că trenul IRN venit de la sute de kilometri va ajunge la timp în Iași.

”Alți colegi de la alte centre care s-au aflat în aceeași situație, au venit cu același tren, dar repartizați la alt centru, au putut fi primiți? Am întârziat 3 minute, cât am înconjurat și liceul ca să văd pe unde e intrarea. Plicurile cu subiecte se deschid la 09:00, puteam intra fără probleme. Suntem dezamăgiți, nu o să se reprogrameze examenul pentru câțiva care au întârziat. Nu se iau bani de la bugetul statului”, a declarat prof. Raluca Apostol, potrivit bzi.ro. În situația aceasta tristă s-au aflat 12 profesori.

Examentul de titularizare este important pentru că asigură celui care îl promovează fie un post pentru un an, fie un post pe o perioadă nedeterminată, contractele precedente încheindu-se la data de 31 august.

Ultimele Articole